Hlavní obsah

Dinamo bez chuligánů, celá Letná bude sparťanská. Fanoušci, hráči i trenér účinkují ve spotu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Přivezli si ze Záhřebu dvougólové manko, takže mají co dohánět. Fotbalisté pražské Sparty se ve čtvrteční odvetě play off o Evropskou ligu mohou spolehnout na hlediště s výhradně vlastními fanoušky. Příznivci Dinama mají po událostech v Aténách zákaz vstupu na venkovní pohárové zápasy. Den před odvetou Sparta také zveřejnila motivační spot, ve kterém si zahráli její fanoušci, hráči i trenér Priske.

Fanoušci, hráči či trenér Priske účinkují ve spotu fotbalové SpartyVideo: AC Sparta Praha

 
Článek

Udělali svému klubu medvědí službu. Evropská fotbalová unie (UEFA) označila všechny zápasy Dinama Záhřeb za vysoce rizikové a zakázala jeho fanouškům na celou sezonu návštěvy venkovních zápasů.

Stalo se tak kvůli nedávným výtržnostem v Aténách, kde byl při bitce před utkáním předkola Ligy mistrů s AEK ubodán fanoušek.

Došlo tak k výjimečné konstelaci. V Praze mohly jít do prodeje i vstupenky do sektoru hostů.

Záhřeb bez fanoušků, Straka by tvrdě trestal. Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

„Ano, tyto sektory budou zahrnuty do závěrečné vlny prodeje pro sparťanské fanoušky,“ potvrdil letenský klub.

„Nemyslím si, že to bude přímo výhoda. Věřím ale, že zaplněná Letná, kde budou pouze sparťané, bude mít na utkání a na náš výkon vliv. Všichni už víme, co zaplněná Letná dokáže, když se hrají evropské poháry. Doufám, že prožijeme večer, kdy sem všichni společně přivedeme základní skupinu Evropské ligy,“ věří trenér Brian Priske.

Zápasy Sparty a Plzně na obrazovce
Stanice O2 TV Sport odvysílá duely FK Viktoria Plzeň vs. FC Tobol (komentátoři Tomáš Radotínský a David Nyč) a AC Sparta Praha vs. Dinamo Záhřeb (komentátoři Jan Homolka a Aleš Svoboda) v přímých přenosech. Studio moderátora Petra Svěceného a expertů Zdeňka Folprechta s Jiřím Plíškem startuje od 18:15. Přímo z Plzně bude aktuální informace přinášet reportérka Tereza Kubíčková, z Letné se pak bude hlásit Vladimír Grebennikov. Přenos z Letné mohou sledovat také registrovaní uživatelé společnosti Betano.

Společně s hráči a fanoušky si vyzkoušel i roli herce. Účinkují ve speciálním klipu, který demonstruje sílu klubu, tradici i fanouškovské nadšení přenášené mezi generacemi.

Pětačtyřicetisekundový spot se na konci července natáčel ve spolupráci s generálním partnerem klubu v ulicích Prahy, v blízkosti dominant hlavního města a samozřejmě také v letenské epet Areně.

Trénink fotbalistů Sparty před odvetou s Dinamem ZáhřebVideo: Pavel Dosadil, Sport.cz

„Společně s Betanem nám velmi záleží na komunikaci partnerství. Proto jsme k představení spolupráce využili vrtulník, který vyzdvihl náš výroční dres nad letenský stadion. A proto pokračujeme i tímto spotem, vlastně krátkým filmovým dílem. Je to ztvárnění lásky ke klubu a vyobrazení emocí, které vztah fanouška k logu, dresu a další symbolice ACS doprovázejí. Sparta je vlastně dnes už pro spoustu lidí životní styl,“ uvádí ředitel komunikace Ondřej Kasík.

„Zveřejnění v tento okamžik není náhodné. Chceme tímto vzkazem fanoušky naladit před čtvrteční odvetou play off Evropské ligy, budeme potřebovat každého z nich,“ zdůrazňuje.