Hlavní obsah

Dlouho jsme Betis deptali, ale nemáme nic, netají Priske zklamání

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Až do posledních sekund nastaveného času mohli pomýšlet na bodový zisk. Letenští si však nakonec ze Sevilly odvážejí těsnou porážku 1:2 od Betisu. „Jsme zklamaní, že jsme neuhráli lepší výsledek,“ lituje dánský kouč Brian Priske. Fotbalisté pražské Sparty sice zůstali v Evropské lize v čele skupiny C, po výhře Arisu Limassol nad Rangers v ní ovšem všechny týmy mají po dvou zápasech tři body.

Foto: Jose Breton, ČTK/AP

Trenér Brian Priske během utkání s Betisem v Seville.

Článek

Sevilla (Od našeho zpravodaje) - Bod z Andalusie mohl mít velkou cenu. Favorit se však prosadil, Brian Priske musel přijmout porážku.

Prohráli jste se ctí, jak zápas hodnotíte?

V mnoha ohledech jsme předvedli velmi dobrý výkon. Jak v ofenzivě, tak v defenzivě jsme se snažili hrát svým stylem. Cítil jsem, že až do gólu na 1:2 jsme je dlouho deptali. Spousta věcí nám v tomto ohledu vyšla, nedovolili jsme jim vytvářet si velké šance, zejména v první půli.

Aspoň bod byl blízko, že?

Mrzí nás, že jsme inkasovali. Věděli jsme, že čelíme kvalitnímu týmu, který poženou fanoušci. Bylo tam hodně dobrých věcí i individuálních výkonů. Jsme ale zklamaní, že domů nevezeme lepší výsledek.

Po přestávce už jste ovšem nebyli nebezpeční. Přepálili jste začátek?

Doufám, že ne. Hráli jsme tak, jak jsme očekávali. Tedy dobře, maximálně jsme presovali, rozhodovali se správně. Ale pak přišla únava, někdy vás žene dopředu i stadion. Jsem nespokojený s gólem, který jsme dostali. Zasloužili jsme si víc.

První gól zavinil svou velkou chybou brankář Vindahl…

Bohužel. Jindy se na gólmana spoléháme, tentokrát neměl štěstí při odrazu míče a rozhodl se špatně. Nemělo by se to stávat, ale pořád měl odvahu, předvedl i dobrý zákrok. Je samozřejmě také naštvaný, ale to je fotbal. A také moje zodpovědnost, tlačím hráče do toho, aby riskovali.

Z prvního poločasu jste mohli vytěžit mnohem víc.

Ano, dali jsme krásný gól, drželi balon a hodně běhali. Soupeř nebyl spokojený, byl frustrovaný. Mohli jsme gól přidat.

Peter Vindahl připomíná Manuela Neuera. Příspěvek z pořadu Přímák Video: Sport.cz

Nechtěl jste Kuchtu pro oživení útoku střídat dříve?

Nepřemýšlel jsem nad dřívějším střídáním. Kuchta odehrál dobré utkání, především směrem do defenzivy. Hodně vypomáhal v záloze, samozřejmě občas nějaký míč ztratil, předvedl však v mnoha ohledech dobrý výkon. Je pravda, že některé prvky, na které jsme u něj zvyklí, se mu nedařily, což mohlo plynout z rázu utkání.

Proč dostal Wiesner přednost před Preciadem?

To bylo těžké přemýšlení. Při sestavování základní jedenáctky se vám točí hlavou vícero myšlenek. Jednou z nich je například, že jsem spokojený s tím, jak Wiesy pracuje. Od začátku sezony předvádí dobré výkony a vstřelil i několik branek. Bylo to tedy rozhodování mezi dvěma kvalitními hráči a já se rozhodl takto.

Výborný výkon opět předvedl mladík Ryneš.

Už jsme o něm mluvili po Plzni. Neustále se posouvá, hraje dobře, má čísla, což je pro nás také důležité. V Seville předvedl dobré věci a jeho asistence byla nádherná. I v defenzivě si proti náročnému soupeři počínal kvalitně. Se Zeleným jsem také spokojený, jen se v posledních dnech potýkal s nemocí. Mám radost, jak kvalitní konkurenci na levé straně máme.

Reklama

  0 : 2 AS Řím - Leverkusen 0 : 2 dohráno
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.