Hlavní obsah

Drsná dohra po finále Evropské ligy. Rozhodčího s rodinou napadli fanoušci AS

Rozhodčího finále fotbalové Evropské ligy Anthonyho Taylora napadli na letišti při odletu z Budapešti naštvaní fanoušci týmu AS Řím, který prohrál středeční duel se Sevillou po penaltovém rozstřelu. Anglického arbitra a jeho rodinu musela doprovázet letištní ochranka.

Foto: Petr David Josek, ČTK/AP

Rozhodčí Anthony Taylor diskutuje s hráči AS Řím během finále Evropské ligy.

Článek

List Gazzetta dello Sport ve čtvrtek zveřejnil video, na němž římští fanoušci křičí na Taylora urážky. Jeho směrem také přiletěla židle.

Taylora za rozhodování kritizoval kouč italského týmu José Mourinho, jenž si na jeho verdikty stěžoval na tiskové konferenci a poté ho slovně napadl v garážích Puskás Arény při odjezdu ze stadionu.

Za svého člena se postavila asociace anglických rozhodčích PGMOL, jež útoky odsoudila: "Jsme zděšeni z neomluvitelného a odporného napadení Anthonyho Taylora, když se snažil odcestovat domů z finále Evropské ligy. Anthony a jeho rodina mají naši plnou podporu."

Sevilla zvítězila 4:1 po penaltovém rozstřelu, po 120 minutách skončil duel 1:1. Mourinho, jenž prohrál finále evropského poháru poprvé v kariéře, mimo jiné dostal od Taylora za protesty během utkání žlutou kartu.

Reklama

Související témata: