Hlavní obsah

Fanoušek Rangers: Spartě nic nedarujeme!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Glasgow

Do slavného Ibrox Stadium se kolem středečního poledne opírá slunce, na Skotsko jev nezvyklý. Z fanshopu fotbalových Rangers vychází starší muž. Nese tašku plnou klubových relikvií, vzápětí ji vkládá do auta. Hrdě ukazuje na espézetku: E2 RFC. „Rangers fandím celý život, jsou v mém srdci. Zítra na zápase se Spartou budu samozřejmě u toho," těší se fanoušek Ian.

Foto: Robert Neumann, Právo

"Jsme ready!" Ibrox Park se chystá na příjezd pražské Sparty.

Článek

Glasgow (od našeho zpravodaje) - Čtvrteční duel v Glasgow byl vyhodnocen jako rizikový, fanoušci Sparty dostali od Policie ČR a ambasády ve Skotsku důrazné doporučení, aby v Glasgow nevycházeli z hotelu. A odjeli pouze na zápas. „Nemyslím, že by se měli sparťané bát. Pokud budou v pohodě, obavy jsou zbytečné. To když hrálo na Ibroxu Bröndby Kodaň, přijelo šest tisíc jejich fanoušků. A dělali bordel na tribuně i mimo stadion. Nechápu, proč," dodal.

Skotsko-české vztahy ale nejsou od březnového duelu Slavie na Rangers, po kterém domácí záložník Kamara obvinil stopera Kúdelu z rasismu, vůbec dobré. Na skotském pranýři se nakonec objevila i Sparta. Kvůli reakci dětského publika během zářijového vzájemného zápasu na Letné. Hučelo, když byl u míče Kamara. „Nelíbilo se mi to také," přiznává Ian.

Klub z Ibrox je jeho život. Prožíval s ním nedávné pády i nynější radostný návrat na výsluní pod trenérem Stevenem Gerrardem. „Steven teď odešel do Aston Villy. Když tady nechtěl být, nemělo smysl ho držet. Ale není to pro nás problém, Giovanni van Bronchorst je skvělý kouč," podotýká fanoušek Rangers. Nepochybuje, že Nizozemec svoje angažmá na Ibrox Stadium zahájí vítězně.

„Vyhrajeme. Nemáme formu, bude to těsné. Dva jedna," culí se chlapík. Když zjistí, že Sparta dostala o víkendu čtyřku v české lize, změní výsledek o jeden gól ve prospěch Rangers. „Každopádně Spartě nic zadarmo nedáme, nedarujeme. Tohle je prostě DNA Rangers. Sparta bude čelit síle na hřišti i na tribunách. Atmosféra na Ibrox je vždycky ďábelská," dodává Ian.

Čtvrteční duel začne ve čtvrtek v 21 hodin, přímý přenos vysílá ČT sport.

Jak podle vás dopadne Sparta na hřišti Rangers?
Vyhraje
38,3 %
Remízuje
12,1 %
Prohraje
49,6 %
Celkem hlasovalo 18612 čtenářů.

Reklama

Související témata: