Hlavní obsah

Finále Ligy mistrů se bude za dva roky hrát na milánském San Siru

Nyon/Praha

Milánské San Siro budě za dva roky dějištěm finále Ligy mistrů. Vedení UEFA o tom rozhodlo na zasedání ve švýcarském Nyonu, kde se bude mimochodem dnes rozhodovat i o městech, která budou hostitelem závěrečných bojů evropského šampionátu 2020. Finále druhé nejvýznamnější evropské klubové soutěže - tedy Evropské ligy - uvidí v roce 2016 Basilej.

Foto: Worldstadiums.com

Milánský stadión San Siro.

Článek

Na slavné milánské San Siro se vrátí finále Ligy mistrů po patnácti letech. Naposledy se na něm hrálo v sezóně 2000/2001, kdy trofej získal Bayern Mnichov pod vedením trenéra Hitzfelda. Zápas mezi bavorským klubem a Valencií skončil 1:1 i po prodloužení, Bayern poté vyhrál 5:4 na penalty.

A jen mimochodem - San Siro bude dějiště finále již počtvrté. V minulosti se totiž na něm hrálo dvakrát i o Pohár mistrů evropských zemí, který byl předchůdcem Ligy mistrů. V sezóně 1969/70 v Miláně triumfoval Feyenoord, v ročníku 1964/65 pak domácí Inter.

Finále Evropské ligy přivítá v roce 2016 stadion St. Jakob Park ve švýcarské Basileji, o Superpohár UEFA, v němž se na úvod nové sezóny utkává vítěz Ligy mistrů a Evropské ligy, se pak bude hrát v norském Trondheimu.

Reklama

Související témata: