Hlavní obsah

Holek je zpátky, v šestadvaceti bude hned šéfovat obraně Sparty

Praha

Chvíli nahoře, chvíli dole. Jako záložník byl Mario Holek první rok na Letné pod kritikou. Poslední zimu se však z něj stal stoper a na jaře zazářil. Dokonce tak, že když se zranil a sezónu nedohrál, fotbalová Sparta za to zaplatila ztrátou titulu. Teď se vrací na hřiště a v šestadvaceti bude šéfovat letenské obraně. Poprvé již ve čtvrtek večer v pohárovém duelu se švédským Häckenem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce pražské Sparty Mario Holek během tréninku před utkáním 2. předkola Evropské ligy se švédským týmem BK Häcken.

Článek
Fotogalerie

Dočkal jste se, ostrý start nové sezóny je tady.

Těším se o to víc, že jsem byl před koncem sezóny zraněný. Příprava není naostro, teprve teď půjde zase v každém utkání o všechno. A na to se všichni v kabině těšíme.

V generálce s Bohemkou jste jednou inkasovali a brankář Vaclík hned připomněl, že proti Švédům by to byl problém. Dokáže nově složená obrana odehrát domácí zápas s nulou?

Byl to hloupý gól po ztrátě míče ve středu hřiště, který bychom dostávat neměli. Takových chyb se musíme vyvarovat, v poháru mohou být klíčové. Věřím, že tentokrát nulu udržíme.

I když Jarošík a Pamič jsou už pryč a Zápotočný, Hybš i Costa jsou zranění?

Možná to je riziko, jít do sezóny s novou obranou. Ale jsme sehraní, každý ví, co má dělat. Měli bychom to zvládnout.

Na jaře jste hrál stopera vedle zkušeného Švejdíka. Teď budete v šestadvaceti nejstarším obráncem nejspíš vy. Není to divné?

Nepřijde mi to blbé, psychicky jsem na to připravený. Nesoustředím se na to, že mohu být nejstarší, kluci kolem mě také ne. Podstatná je naše souhra.

Sparta je favoritem, ale to je Plzeň proti Sarajevu také. Varuje vás, že Viktoria doma dostala tři góly?

Každý od nás čeká postup, přitom Häcken je houževnatý soupeř. Zadarmo nám nic nedají. Zajistili si účast v Evropské lize díky druhému místu v domácí soutěži, což pro ně byl historický úspěch. Teď nemají co ztratit, mohou si pohár užít. Jsem si ale jistý, že jsme na první zápas sezóny dobře připraveni.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články