Hlavní obsah

Kapitán Leverkusenu chválil Kováře, Hložek si připsal asistenci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kapitán fotbalistů Leverkusenu Jonathan Tah po výhře 2:1 v Molde ocenil výkon českého brankáře Matěje Kováře. Třiadvacetiletý gólman předvedl v utkání dva těžké zákroky a i ve druhém startu v Evropské lize vychytal týmu vítězství. Lídr bundesligy potvrdil skvělou formu v úvodu sezony, podle kouče Xabiho Alonsa je ale výkon ve druhém poločase varováním.

Foto: Profimedia.cz

Matěje Kováře (v zeleném) chválil po zápase Evropské ligy kapitán Leverkusenu Jonathan Tah

Článek

Leverkusen se brzy ujal dvougólového vedení, prosadili se Jeremie Frimpong a Nathan Tella, jemuž připravil branku reprezentační útočník Adam Hložek. Po změně stran se ale obraz hry změnil a Kovář měl více práce. Po hodině hry včas zmenšil střelecký úhel Eikremovi, v 87. minutě ale nedosáhl na hlavičku Emila Breivika. O chvíli později Kovář vytáhl další nebezpečné zakončení hlavou Ellingsena.

„O vítězství jsem neměl strach, protože jsem věděl, že máme v bráně dobrého gólmana, podržel nás. Ale musíme se poučit do dalších zápasů, abychom soupeře zbytečně nepouštěli zpátky do hry. Mohlo by se nám to vymstít,“ citoval Taha deník Kicker.

Kovář, jenž v minulém ročníku pomohl pražské Spartě k ligovému titulu, stejně jako v úvodním kole proti Häckenu (4:0) zastoupil v bráně obvyklého kapitána Lukase Hradeckého. Hložek nastoupil v základní sestavě poprvé v sezoně a měl podíl na vydařené první půli, po změně stran se ale obraz hry změnil.

„Úplně jsme vypadli ze zápasu, polevili jsme. To není dobře, stalo se nám to už na část utkání proti Häckenu. Rozhodně je to k zamyšlení, musíme se na to zaměřit,“ podotkl Alonso. „Ztráta koncentrace, zbytečně jsme si to zkomplikovali,“ přidal Tah.

Španělský mistr světa a dvojnásobný mistr Evropy Alonso ve čtvrtek vítězně oslavil roční výročí na lavičce Leverkusenu. Jeho tým z úvodních deseti soutěžních duelů v sezoně ztratil body za jedinou remízu a vede nejen bundesligu, ale i skupinu H Evropské ligy o skóre před Karabachem.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.