Hlavní obsah

Kapitán Sparty o skvělém finiši v Evropské lize: Jestli se někdo vzdává, nemůže hrát fotbal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po porážce na Rangers zkraje listopadu by na Spartu vsadil málokdo. Vypadalo, že bude hrát maximálně o třetí příčku ve skupině a účast v kvalitativně nižší Konferenční lize. Dokázala se však kousnout - porazila doma Betis (1:0) a ve čtvrtek uspěla v Limassolu (3:1). „Potvrdilo se, že musíte věřit až do konce. Jestli se někdo vzdává, nemůže hrát fotbal,“ řekl po utkání na Kypru kapitán Sparty Ladislav Krejčí.

Foto: Petros Karadjias, ČTK/AP

Sparťan Ladislav Krejčí (vpravo) v souboji s hráčem Arisu Jadenem Montnorem.

Článek

Limassol (od našeho zpravodaje) - Pražané si díky triumfu nad Arisem zajistili postup do play off Evropské ligy, navíc zlomili nepříznivou venkovní sérii v evropských pohárech. Na soupeřově hřišti vyhráli poprvé od listopadu 2020, kdy porazili Celtic. „Sérii jsem nijak neprožíval. Jsem rád za kluky, jak k zápasu přistoupili. Skvělý start, skvělá první půle a vítězství,“ radoval se Krejčí.

Aris potřeboval k postupu na třetí místo vítězství o dva góly. Také proto se od úvodu vrhnul do útoku, což Pražanům hrálo do not. Do otevřené obrany si vytvářeli šance. Hned první dvě proměnili a zápas rozhodli.

Fotogalerie

„Říkali jsme si, že pokud musejí dát domácí dva góly, budou hrát otevřeně. Z našich brejků jsme je trestali,“ podotkl Krejčí. Také on nečekal, že by se Spartou zůstali v Evropské lize Rangers na úkor Betisu.

„Tohle jenom ukazuje na kvalitu skupiny a rozdílnost domácích soutěží. Každý z mužstev hraje jiným stylem. Jsme rádi, že se můžeme porovnávat se soupeři v Evropské lize a pokračovat dál v této soutěži,“ těší 24letého obránce.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.