Hlavní obsah

Priske po postupu: Kabině posílám velký respekt, jsem na tým hrdý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po utkání si užíval ovace 700 fanoušků Sparty, kteří jeho tým přijeli do Limassolu povzbudit. Stál před nimi, pumpoval rukama a radostně si zakřičel. „Postup jsme si zasloužili,“ řekl trenér Sparty Brian Priske po výhře 3:1 na půdě kyperského mistra Arisu Limassol.

Foto: Petros Karadjias, ČTK/AP

Kouč Sparty Brian Priske během utkání v Limassolu.

Článek

Limassol (od našeho zpravodaje) – Díky vítězství Letenští vybojovali postup do jarního play off Evropské ligy.

V úvodu jste Arisu vstřelili dva góly. Byl jste překvapený z tak povedeného začátku?

Nevím, jestli jsem překvapený, znám ale kvality svých svěřenců. Každopádně tohle bylo rozhodující, rychlé dva góly nám moc pomohly. Jsem potěšený, jak jsme důležité utkání v Limassolu pojali.

Foto: Petros Karadjias, ČTK/AP

Radost fotbalistů Sparty v Limassolu.

Nakonec jste nebyli úplně daleko od postupu z prvního místa, které by zajistilo osmifinále. Kdyby vydržel v Seville stav 2:2 a vy jste vyhráli o tři góly…

Průběh zápasu na Betisu jsme nesledovali. Potřebovali jsme v Limassolu vyhrát, abychom pokračovali v Evropské lize. Mohlo se totiž také stát, že z Evropy vypadneme. Kabině posílám velký respekt. Jsem hrdý na tým, jak se prezentoval.

Jste pyšný na mužstvo, jak zvládlo skupinu?

Skupina byla těžká skupina, potkaly se v ní tři skvělé týmy. Plus Aris, který má dobrou kvalitu. Jsem pyšný na mužstvo, jak skupinu zvládlo. Nehledě na fakt, že předchozí dvě venkovní utkání, na Betisu a v Glasgowě, jsme výsledkově nedotáhli. Ale doma s Betisem a teď na Kypru jsme se dokázali koncentrovat celých devadesát minut a dát tam kvalitu. Postup jsme si zasloužili.

Fotogalerie

Když jste před rokem a půl do Sparty přicházel, představoval jste si, že tým bude podávat v Evropě takové výkony?

Myšlenky tímto směrem jsem neměl. Spíš jsme se zaměřili na to, vytvořit tým, vtisknout mu jiný herní styl, přenést jinou kulturu do kabiny a mužstvo budovat. Co jsme prožili v letošním roce, je skvělé. Musím vyzdvihnout realizační tým i hráče. Ověřili jsme si, že jsme schopni hrát velké zápasy.

Reklama

  AS Řím - Leverkusen dnes 21 : 00
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.