Hlavní obsah

Krejčí jako novinář trpěl. Třikrát se vracel, pokaždé spadl na nulu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Od konce července si nekopl do balonu. Fotbalová Sparta od té doby marně vyhlížela, kdy se jí klíčový válečník vrátí. Až ve čtvrtek se dočkala. Sotva se Ladislav Krejčí mladší čtvrt hodiny před koncem bitvy s Lyonem v Evropské lize na trávníku objevil, hned ho bylo plné hřiště. Dal i gól, v nastavení snížil na konečných 3:4. Happy end se ale nekonal, Pražané skvěle rozehraný duel ztratili. „Mrzí mě, že návrat nebyl vítězný,“ lituje 22letý záložník.

Přestali jsme kombinovat, zbavovali se míčů a dovolili soupeři vrátit se do hry, hodnotí Pavel VrbaVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Příběh jeho dlouho nepovedeného návratu je poučný pro obě strany. Jak pro klub, tak záložníka samého.

„Hráči se po zranění snaží dostat na hřiště co nejrychleji a někdy se bohužel stane, že se návrat uspíší a pak se léčba prodlouží o další čtyři týdny, což se stalo Láďovi. Strašně nás to mrzelo," přiznává trenér Pavel Vrba.

„Při druhé léčbě jsme byli mnohem opatrnější, nechtěli jsme nic uspěchat. Proto jsme čekali tak dlouho. Doufáme, že už je zdravotně stoprocentně fit," dodává zkušený kouč.

Zklamání na Letné. Výsledek je pro nás krutý, litují sparťanéVideo: Sport.cz

Krejčí je na hřišti často horká hlava. Poslední měsíce pro něj byly dalším poučením.

„Nebylo to jednoduché. Návraty jsem měl dohromady tři. A pokaždé, když jsem se chtěl k mužstvu připojit, spadl jsem zase na nulu. Do budoucna budu moudřejší, dost mě to naučilo," popisuje Ladislav Krejčí mladší pro ČT sport.

S týmem už trénuje poslední týden bez úlev.

Dlouho byl jen divákem

Výhru v nedávném derby nad Slavií oslavil na trávníku aspoň v civilu. Bylo na něm znát, jak dlouhou absencí trpí.

„Spoustu zápasů mám nasledovaných seshora z novinářské tribuny. Chyběl jsem hodně dlouhou dobu. Docela těžké, navíc když jsem viděl kluky, jak se jako tým zvedají," líčí své pocity.

Do sestavy Sparty se vrací Ladislav Krejčí ml. Už týden trénuje bez úlev, říká Pavel VrbaVideo: Sport.cz

Již od hřiště z lavičky náhradníků ve čtvrtek sledoval, jak Sparta favorita zaskočila a brzy vedla o dva góly. Přesto na senzaci nedosáhla.

„Byli jsme skvěle připravení, super jsme vykrývali prostory v obranné fázi a dokázali z toho vytěžit góly na 2:0. Haraslín dvakrát fantasticky skóroval," poukazuje Krejčí pro klubový web.

Jenže sedminásobný francouzský mistr byl v konečném účtování prostě lepší.

„Všichni viděli jejich individuální schopnosti. Kombinace Lyonu okolo vápna je fantastická. Světový tým, jeden z nejlepších, který tady na Letné byl. Těsně jsme prohráli a drželi s ním celý zápas krok," oceňuje soupeře i vlastní mužstvo.

Jako kapitán střelcem

Přestože už byl na hřišti také mazák Dočkal, právě Krejčí převzal v závěru od Pavelky kapitánskou pásku. A s ní na rukávu v šesté minutě nastavení důraznou hlavičkou zmírnil porážku Pražanů.

„Převažuje zklamání. Jsem strašně rád za kluky, jaký předvedli výkon. Je vidět, že jako tým jsme čím dál silnější. Chtěl jsem se vrátit vítězně, abych pomohl týmu, ale nebylo to stoprocentní, protože jsme nezískali body. To mě strašně mrzí," hodnotí odchovanec brněnské Zbrojovky.

„Tlak ke konci jsme proti deseti měli, taky šance. Porážka všechny mrzí, ale ukázali jsme skvělou tvář, že světovému týmu dokážeme být takovým soupeřem," uzavírá Krejčí.

Jeho návrat je pro Spartu každopádně velmi důležitý. „V části utkání, kterou odehrál, ukázal, co v něm je. Doufáme, že to bude předvádět i dál," chválí trenér Vrba.

Delší part si zatím navrátilci svěřit netroufl.

„Je to tak. Měli jsme trochu obavy z delšího časového úseku. Báli jsme se, aby nevzniklo, co se stalo před čtyřmi týdny. Tehdy jsme chtěli, aby měl Láďa větší zátěž, jenže pak marodil další čtyři týdny. Nechceme udělat zase stejnou chybu," zdůrazňuje Vrba.

Reklama

Související témata: