Hlavní obsah

Koubek před Gzirou: Plzeň musí znovu najít vítěznou mentalitu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po dramatu s kosovskou Dritou stojí před fotbalisty Plzně další papírově slabší soupeř. „Bude to o efektivitě, hry do zahuštěného bloku a dobývání," říká trenér Miroslav Koubek před čtvrtečním prvním kláním 3. předkola Konferenční ligy proti maltskému celku Gzira.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Trenér Plzně Miroslav Koubek před zápasem 3. předkola Konferenční ligy s Gzirou.

Článek

Co jste se o poměrně neznámém soupeři zatím dozvěděli?

Vždy máme protivníka nastudovaného. Díky tomu, že hráli už dvě předkola, máme dost materiálu a víme vše, co potřebujeme. S kosovskou Dritou v minulém předkole jsme určitě herně nepropadli, to vůbec, ne. Bude to o efektivitě, hry do zahuštěného bloku a dobývání.

Připravujete se právě na dobývání o to usilovněji?

Měli jsme určité tréninkové modely. Takže opakuji - herní výkon jako s Dritou, ale efektivita. V prvním klání s Kosovany jsme podali dobrý výkon, ale neproměnili šance. Přál bych si, abychom už ve čtvrtek získali nějaký náskok. Když se to nepodaří, jedete na půdu soupeře s pocitem nejistoty. Jsme jen lidé, to si nebudeme nic nalhávat.

Plzeň jako favorit v zápasu s Gzirou, příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Po výhře v Kosovu zvládla Plzeň i víkendový ligový duel s Baníkem Ostrava. Je to po nepodařeném startu do sezony velké povzbuzení?

Byli jsme pod nějakým tlakem, chybělo sportovní štěstí. Přeji si, aby se Viktoria Plzeň vrátila do vítězného módu. Nepodařilo se jaro ani start sezony. Byl bych rád, kdyby dvě výhry nastartovaly nějakou sérii. Plzeň musí najít zpátky vítěznou mentalitu, výhry k tomu nepochybně přispívají.

ZÁPASY PLZNĚ A SLAVIE NA TELEVIZNÍ OBRAZOVCE
Stanice O2 TV Sport a O2 TV Fotbal odvysílají oba čtvrteční duely českých zástupců v přímých přenosech. Studio moderátora Davida Sobiška a expertů Jakuba Podaného s Markem Suchým startuje od 18:15 hodin. Přímo z Edenu bude aktuální informace přinášet reportérka Denisa Doležalová, z Plzně se pak bude hlásit Tereza Kubíčková. Zápasem Slavia-SK Dnipro-1 provede komentátorské duo ve složení Radek Šilhan a Václav Pilný, duel Plzeň-Gzira bude komentovat Tomáš Radotínský a David Nyč.

Můžeme očekávat omlazení základní sestavy, jako tomu bylo proti Baníku?

Bylo by ideální, aby nastoupila taková sestava, která zápas zvládne. Nezohledňujeme věk, ale aktuální potřebu. Kádr je do šířky dobrý a vybereme hráče, který tam podle nás v daný výkon patří. Nesmysl, že by teď hráli jen mladí, nebo staří. Věřím, že to úspěšně namícháme.

Řekl si ale někdo z mladíků o místo?

Někteří hráči si jistě řekli o to, aby pokračovali v základu. Ale není prostor říkat sestavu, sportovní nepřítel nespí. (úsměv)

Jak jsou na tom zranění fotbalisté?

U Jana Sýkory bude absence dlouhodobější, stejně jako u Luďka Pernici nebo Milana Havla. U Matěje Vydry děláme vše pro to, aby byl třeba už v neděli na Budějovice. Pavel Bucha má naražené koleno, nepotvrdilo se poškození vazů, takže jsme optimističtí.

Přímý přenos utkání vysílá od 18:45 stanice O2 TV.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.