Hlavní obsah

Nedokázal míč odkopnout. Kjaer má na Eden temné vzpomínky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když korzoval na stadionu v Edenu, možná mu tíživé vzpomínky prolétly hlavou. Předchozí návštěva přinesla fotbalovému obránci Simonu Kjaerovi z AC Milán jednu z nejsmolnějších sportovních chvil kariéry. Vytrpěl tu se Sevillou vyřazení v osmifinále Evropské ligy, dnes bude chtít ve stejné fázi stejné soutěže postoupit. Milánský celek si ze San Sira dovezl výhru 4:2.

Pár slov, potlesk a odchod. Hráči AC Milán si před odvetou se Slavií prohlíželi hřiště v Edenu jen pár minut.Video: Sport.cz

 
Článek

Je to přesně pět let od jednoho z nejpamátnějších zápasů sešívaných v éře trenéra Jindřicha Trpišovského. V ďábelském finiši a působivé atmosféře udolali v Evropské lize v prodloužení Sevillu.

V 119. minutě tehdy rozhodl Ibrahim Traoré a Kjaer byl tím obráncem španělského mužstva, který se marně snažil balon na brankové čáře ještě vykopnout pryč. Nepovedlo se mu to. Míč dánskému obránci skočil na nárt, pak se mu odrazil na koleno a doskákal do sítě. Kjaer skončil bezmocně na zemi.

Slávisté nastoupí proti AC Milán jako bojovníci, kteří na hřišti nechají všechno. Trenér by si přál prodloužení, penalty už ne. Video: Sport.cz

„Postupy v prodloužení přes Sevillu nebo Raków, to jsou krásné zážitky,“ vyznal se před duelem Trpišovský. Postup přes Sevillu si slávisté rádi připomínají. Ta noc v Edenu byla výjimečná.

Jistě však ne pro Kjaera. Čtyřiatřicetiletý Dán nyní bude chtít Prahu opouštět s úplně jinými pocity, v prvním utkání na San Siru odehrál proti Slavii celý zápas. Kouč Stefano Pioli si jeho schopností cení. „Má charisma i inteligenci,“ pronesl o něm Pioli.

Do AC Milán přestoupil blonďatý obránce na konci letního přestupového období v roce 2020, vyhrál s týmem italskou ligu a v červenočerných barvách nasbíral už 117 soutěžních startů, víc jich v žádném jiném klubu nemá. Věří, že ten 118., pokud dnes přijde, bude šťastný.

Reklama

  AS Řím - Leverkusen dnes 21 : 00
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.