Hlavní obsah

Neměli jsme drajv, který nás zdobil, litoval kapitán Sparty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Složil úspěšný reparát za selhání v nedávném penaltovém rozstřelu s Kodaní v odvetě 3. předkola Ligy mistrů. Po čtvrtečním utkání na stadionu Dinama Záhřeb měl ale kapitán Sparty Ladislav Krejčí mizernou náladu. Chorvatský mistr totiž třemi góly úvodní zápas play off Evropské ligy otočil, český šampion je nyní spíš blíž až třetí pohárové soutěži, Konferenční lize.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ilustrační foto Ladislava Krejčího ze Sparty.

Článek

Záhřeb (od našeho zpravodaje) - „Prohra je velkým zklamáním. Ale budeme se o Evropskou ligu dál rvát. Doma jsme silnější, fanoušci nás ženou. Pokud dáme rychlý gól… Určitě není nic ztracené,“ řekl Krejčí, který v 39. minutě s přehledem proměnil pokutový kop. Hlavní rozhodčí ho nařídil po zásahu VAR.

„Nervózní jsem nebyl, neproměněnou penaltu s Kodaní jsem v hlavě neměl. Věřil jsme si na ni jako na každou předešlo,“ podotkl Krejčí, kterého mrzí, že tým nedokázal udržet vedení do konce první půle.

„Bohužel jsme nezvládli jednu situaci, šli jsme až příliš dopředu. Ztratili jsme míč a Dinamo převedlo skvělý brejk. Bohužel po přestávce to bylo z naší strany hodně špatné,“ litoval Krejčí dvou inkasovaných branek v rychlém sledu po sobě.

„Neměli jsme drajv, který nás zdobil doteď. Převedli jsme výpadek, který nás stál výsledek. Nevím, proč se tak stalo,“ smutnil kapitán Sparty, která bude muset v odvetě notně přidat, aby si zahrála na podzim Evropskou ligu, a ne Konferenční ligu.

„Do odvety musíme nastoupit úplně jinak. Dobře víme, že proti nám stojí kvalitní soupeř.

Dinamo je skvělé v ofenzivě, má silné individuality. Měli jsme s chorvatským týmem zkušenost z letní přípravy, věděli jsme, do čeho jdeme. Bohužel jsme to nedokázali využít,“ prohlásil Krejčí, který přiznal, že nebylo jednoduché se oklepat z dvou rychlých úderů Dinama ve druhém poločase.

„Nebylo nic jednoduchého oklepat se a dostat se na svůj standard. Celkově jsme ale nebyli po zisku míčů přesní, což nás sráželo. Nedokázali jsme se dostat do tempa,“ dodal Krejčí.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.