Hlavní obsah

Nezalekli jsme se, doma můžeme vyhrát, řekl Karabec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bouřlivé kulisy ani velkých jmen v kádru Galatasaraye se fotbalová Sparta v Istanbulu nezalekla. „Takovou atmosféru jsem ještě nezažil, bylo to neskutečné. Ale popasovali jsme se s tím správně. Nezalekli jsme se,“ vyprávěl křídelník českého mistra Adam Karabec. Dobrý pocit z výkonu ale Letenským po prvním zápase prvního kola play off Evropské ligy kazila porážka 2:3.

Foto: Francisco Seco, ČTK/AP

Sparťanský křídelník Adam Karabec v souboji s Driesem Mertensem z Galatasaraye.

Článek

Istanbul (od našeho zpravodaje) - Přitom příležitostí si Sparta vypracovala dost. „Ani jsme nečekali, že si vytvoříme tolik stoprocentních šancí. Občas ani v lize takové nemáme,“ poznamenal Karabec.

Český celek hrál kurážně, držel se své strategie, aktivně lídra turecké ligy presoval. „Dívali jsme na ně, viděli jsme, jak rozehrávají. Hrajeme tak často, nechtěli jsme se zaleknout. Chtěli jsme hrát způsobem, který nás zdobí. Tedy aktivně napadat. Určitě to byl dobrý krok,“ mínil dvacetiletý hráč.

Sparta měla výborné pasáže, dokonce se v 62. minutě dostala po vyloučení Victora Nelssona do početní výhody. Vyrovnala v ní, ale víc nevytěžila. A pak se počet hráčů po červené kartě pro Matěje Ryneše vyrovnal.

„Mysleli jsme si, že je zatlačíme. Ale oni jsou vyspělým týmem a vědí, jak i v takové situaci hrát. Úplně jsme si proti deseti nevytvořili tlak, který jsme mohli a měli. Ale jak říkám, Galatasaray je kvalitní soupeř, není to jednoduché,“ podotkl Karabec.

Na hřišti pobyl pětašedesát minut. Divoký konec, v němž nejprve zahodil tutovku Tomáš Wiesner a pak rozhodl o výhře domácích Mauro Icardi, sledoval z lavičky. „A to je horší než na hřišti, kde dění alespoň můžete ovlivnit,“ uvedl člen reprezentační jednadvacítky.

Před odvetou je optimistický. „Doma můžeme vyhrát,“ pravil odhodlaně. Spartě ale budou kvůli karetním trestům scházet Ryneš, Veljko Birmančevič a kapitán Ladislav Krejčí. „Budou chybět. Ale věřím, že ti, co nastoupí, předvedou kvalitní výkon,“ zakončil Karabec.

Reklama