Hlavní obsah

Originální recept na Dinamo, ať přijde bouřka! Čaroděj Livakovič už Spartu nepotrápí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čeká je další silný soupeř, v jehož brance už nejspíš bude chybět jeden z nejlepších brankářů loňského mistrovství světa v Kataru. Až fotbalisté pražské Sparty ve středu poletí do Záhřebu ke čtvrtečnímu utkání závěrečného předkola Evropské ligy s Dinamem, Dominik Livakovič už bude podle chorvatských zdrojů téměř jistě na cestě do Turecka, aby absolvoval zdravotní prohlídku ve Fenerbahce Istanbul.

Doufám, že v Záhřebu přijde nějaká lokální bouřka a pročistí vzduch, přeje si Jaroslav ZelenýVideo: Sport.cz

 
Článek

Dinamo prožívá po sobotním vyřazení s AEK Atény ve 3. předkole Ligy mistrů bouřlivé hodiny. V pondělí padl trenér Igor Biščan, bývalého hráče Liverpoolu nahradil Sergej Jakirovič.

Dinamu proti Spartě nepomůže ani stoper Josip Šutalo, jenž přestoupil do Ajaxu Amsterdam. Na odchodu je teď i kapitán a brankář Dominik Livakovič. Proti Spartě chytal v letní přípravě, zápas skončil 1:1.

Dinamo Záhřeb, těžší než Kodaň? Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

„Také proti nám potvrdil, že je fantastický brankář. Ale Dinamo je tak velký klub, že má na každé místo v sestavě dvě tři jiné možnosti. Další kluci budou chtít trenérovi ukázat, že do týmu patří. Myslím, že to pro nás bude stejně těžké," reaguje na změny v táboře soupeře útočník Jan Kuchta.

Pražany čeká na Dinamu pekelná atmosféra, navíc v Záhřebu panují teploty okolo 35 stupňů Celsia.

„Počasí mi dělá starosti, takové vedro nemám vůbec rád. Doufám, že tam přijde nějaká lokální bouřka, že se tam trošku pročistí vzduch. Počasí je pro oba stejné, ale já osobně tohle nemusím," usmívá se křídelník Jaroslav Zelený.

Sparta snila o Lize mistrů, ale po penaltách nezvládla odvetu s FC Kodaň. Hned poté navíc remizovala v Teplicích, kde ztratila první ligové body v ročníku.

„Vyřazení s Kodaní bolí a těžko je dostáváte z hlavy, když jsme dvakrát vedli a dostali takový knokaut, že jsme si dali góly vlastně sami. Ale museli jsme se připravit na další zápas v Teplicích, což se nám výsledkově nepodařilo. Teď věříme, že už to zlomíme," líčí Kuchta.

Mrzí nás, že jsme to nezvládli, ale snad nás to posune dopředu, věří Lukáš HaraslínVideo: Sport.cz

„Těšíme se. Poslední dva výsledky jsou spíše o důvod víc zvládnout další zápas a vyhrát," ujišťuje Zelený.

Sparta má v nejhorším jistou skupinu Konferenční ligy, raději by však do více ceněné Evropské ligy.

„Vůbec si nedáváme do hlavy, že podzim v pohárech máme jistý. Evropskou ligu si chceme zahrát, předvést dobrý výkon a do odvety odvézt dobrý výsledek. Takové myšlenky by byly proti nám, určitě bychom to nezvládli, kdybychom na to mysleli," zdůrazňuje Kuchta.

Reklama