Hlavní obsah

O svoji šanci se popereme, slibují Mladoboleslavští

MLADÁ BOLESLAV

Přestože fotbalisté Mladé Boleslavi ve čtvrtečním utkání 2. kola Poháru UEFA nevyužili proti Paris St. Germain dlouhou výhodu jednoho muže v poli a s francouzským celkem doma pouze remizovali, hodlají se o účast v jarních bojích soutěže ještě pořádně porvat. Hráči slibují, že do rozhodujícího střetnutí na půdě izraelského Hapoelu Tel Aviv, kde potřebují k postupu získat tři body, vrhnou všechny své fotbalové síly.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Souboj o míč v podání boleslavského Paláta (vpravo) a Mendyho z PSG.

Článek

Těch fyzických jim prý sice na konci podzimní části mnoho nezbývá, ale duel o 3. kolo Poháru UEFA je pro ně dostatečným lákadlem. "Je to pro nás vrchol sezony, poslední zápas. Po něm nás čekají svátky, takže do utkání dáme vše," prohlásil obránce Marián Palát.

Právě on mohl rozhodnout o klidnější cestě do Izraele, ale ve velké šanci brankáře PSG nepřekonal, a tak Boleslavští musejí v Tel Avivu bezpodmínečně zvítězit. "Hlavně se teď musíme dát do kupy. Čeká nás ligový zápas s Olomoucí, těch utkání je strašně moc, ale už není proč se šetřit," řekl Palát.

Devětadvacetiletý obránce věří, že středočeský tým na horké izraelské půdě může uspět. "Musíme se připravit tak, abychom nedostali gól a nějaký dali. Pokusíme se přivézt tři body, šance vidím tak padesát na padesát," odhaduje Palát.

Na regeneraci bude dost času

Naopak z bouřlivého prostředí má trochu obavy brankář Mladé Boleslavi Miroslav Miller. "Bavili jsme se o tom s klukama v kabině, trošku tam ten strach je. Na druhou stranu když ale hrajou Pohár UEFA, tak by tam takové komplikace neměly být," doufá Miller, který přesto zůstává optimistou. "Určitě tam šance je. Každý zápas začíná 0:0, tak proč bychom nemohli v Izraeli vyhrát?"

Obránce Jan Rajnoch spoléhá na to, že Mladá Boleslav bude mít po posledním ligovém utkání před zimní pauzou v Olomouci dostatek času na doléčení drobných šrámů a vstřebání únavy. "Budeme mít dost dlouhou dobu na potřebnou regeneraci. Zápasů je strašně moc, kluci už z toho musí být naprosto hotoví," řekl Rajnoch.

Právě on se jako jeden z mála cítí pořád svěží. "Já jsem přišel později, odehrál jsem toho míň než ostatní, tak proto," vysvětlil pětadvacetiletý bek, který v prvních pěti ligových utkáních letošního ročníku oblékal dres Slovácka a nestihl tak souboje Mladé Boleslavi s norskou Valerengou Oslo a Galatasarayem Istanbul v předkole Ligy mistrů.

Před dovolenou se ještě vzchopí

Ideálním zakončením podzimní části by byl podle Rajnocha zisk plného počtu šesti bodů. "Teď se připravíme na Olomouc a pojedeme tam naplno bodovat. Do šancí se dostáváme, někdy chybí i kousek toho štěstí. Je to potřeba konečně prodat," pravil Rajnoch.

Po skončení domácí soutěže se už Mladoboleslavští hodlají soustředit výhradně na úspěšné zvládnutí své soutěžní derniéry v letošním roce. "Je to poslední zápas sezony, pak budeme mít dlouhou dovolenou. Nevidím proto jediný důvod, proč bychom neměli dát do utkání sto procent," dodal Rajnoch.

O postup ze základní skupiny G do jarního pokračování Poháru UEFA se fotbalisté Mladé Boleslavi poperou 13. prosince od 20.45.

Reklama

Související témata:
  AS Řím - Leverkusen dnes 21 : 00
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.