Hlavní obsah

Padouch i hrdina, Krejčí se bilanci 2+2 nakonec mohl zasmát

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva góly zavinil, dva také sám vstřelil. Kapitán fotbalové Sparty je spoluhráči Martinu Vitíkovi vděčný, že vstřelil třetí, vítězný. Ladislav Krejčí tak s páskou na rukávu dovedl Letenské k vítězství 3:2 nad Arisem Limassol v premiéře skupinové fáze Evropské ligy. „Kluci si ze mě dělali legraci, že mám 2+2. Pak už jsem se tomu taky smál,“ culí se čtyřiadvacetiletý reprezentant.

Dva góly super, ale zároveň jsem dva momenty nezvládl. Takhle to řešit nemůžu, říká Ladislav KrejčíVideo: Sport.cz

 
Článek

Jediný zápas mu stačil, aby okusil role padoucha i hrdiny.

Stihl toho dost. Nejprve fauloval ve vápně Brorssona a z nařízené penalty se Aris ujal vedení. Kapitán pak v rozmezí pěti minut otočil skóre. V závěru ovšem Babicka využil jeho chyby v rozehrávce a snížil na konečných 3:2.

„Výsledkově i týmově jsem spokojený, po individuální stránce ale ne. Dva góly jsou skvělé, ale byl jsem u situací, které ve své pozici takhle řešit nemůžu,“ vyčítá si.

Pro Láďu Krejčího to byl zvláštní zápas. Jeho chybu beru i na sebe, reaguje Brian PriskeVideo: Sport.cz

„Bohužel se stalo, takové okamžiky někdy přijdou. Hlavní je, že se zápas zvládl. Neřekl bych, že se mi nedařilo, prostě jsem nezvládl dva momenty,“ hodnotí Krejčí.

S týmovým výkonem je spokojený. „Dokázali jsme eliminovat jejich silné stránky, co se týče rychlých brejků. Dopředu jsme byli nebezpeční. Sice jsme si spíš pomohli standardkami, ale každý zápas je jiný. Jsem rád, že jsme tak kompatibilní a dokážeme si pomoct více věcmi. Svědčí to o naší síle,“ kvituje.

Martin Vitík se dočkal svého prvního gólu na LetnéVideo: Sport.cz

Sparta opět dokázala zareagovat na gól, který brzy inkasovala.

„Potvrzujeme to dlouhodobě. Už jsme to dokázali několikrát. Ukazuje se, že nejde o náhodu. Že jsme brzy vyrovnali, nám samozřejmě pomohlo,“ cení si Krejčí.

Letenští se tak mohou s čistou hlavou připravovat na nedělní derby na Slavii. Bude přímým soubojem o první ligovou příčku, Sparta zatím vede tabulku o skóre.

„Těším se moc, derby jsou speciální zápasy, největší u nás. Kvalitní zápasy mám rád. Uvidíme, jak k tomu oba týmy přistoupí. Doufám, že to bude dobrý fotbal,“ vyhlíží Krejčí výpravu do Edenu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.