Hlavní obsah

Podavač míčů v Amsterdamu hodil balon po hráči AS Řím, ten ho chápe

V závěru čtvrtečního úvodního čtvrtfinále fotbalové Evropské ligy mezi Ajaxem Amsterdam a AS Řím (1:2) se odehrál neobvyklý incident. Domácí podavač míčů vztekle hodil balon po hostujícím Riccardu Calafiorim, protože ho naštvalo, že zdržuje. Osmnáctiletý obránce po zápase vyjádřil částečné pochopení pro chlapcovo jednání a měl radost, že ve vypjaté situaci udržel nervy na uzdě.

Foto: Piroschka Van De Wouw, Reuters

Obránce AS Řím Riccardo Calafiori (vpravo) v souboji s Devynem Renschem z Ajaxu.

Článek

Když se Calafiori ve čtvrté minutě nastavení u postranní čáry loudal pro míč, který měl vhodit do hry, nečekaně dostal jiným balonem zásah do krku. Chvilku to vypadalo, že teatrálně spadne na zem, ale pak začal s podavačem míčů diskutovat. Rozhodčí udělil hostujícímu bekovi žlutou kartu za zdržování.

"V tu chvíli jsem myslel na hodně věcí, naštěstí jsem dokázal zůstat v klidu," uvedl Calafiori v rozhovoru pro italskou televizi Sky TV. "Musím uznat, že by mě také naštvalo, kdybych viděl soupeře, jak v takové situaci zdržuje. Neříkám, že to respektuju, ale chápu to," dodal odchovanec Římanů, kteří v Amsterdamu po změně stran otočili skóre a nakročili k postupu do semifinále.

Reklama