Hlavní obsah

České týmy proti Evropě. Program Sparty, Slavie a Plzně v pohárech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Na famózní podzim chtěly české týmy v pohárech navázat i na jaře. Pražská Sparta postoupila přes Galatasaray Istanbul a doplnila Plzeň a Slavii v osmifinále pohárů. Tam ji ale zastavil věhlasný Liverpool. Slavia taktéž vypadla s dalším gigantem, italským AC Milán. Plzeň postoupila mezi nejlepších osm, tam ale vypadla s Fiorentinou.

Foto: Massimo Paolone, ČTK/AP

Plzeňský obránce Robin Hranáč (v bílém) a Lucas Beltrán z Fiorentiny.

Článek

Hned tři české týmy si naposledy evropské poháry zahrály před dvěma lety, kdy se Evropě vedle Sparty a Slavie ukázal také Jablonec. Tehdy ze skupiny postoupili jen sešívaní, letos si další účast v soutěži zajistili všichni tři účastníci. Do čtvrtfinále se ale dostala jen Plzeň, která mezi nejlepších osm evropského poháru postoupila poprvé v historii. S italskou Fiorentinou ale po dramatické odvetě vypadla.

Připomeňme, že finále Evropské ligy je na programu 22. května v Dublinu, Konferenční liga vyvrcholí o týden později v Aténách.

Plzeň v Konferenční lize: Plzeň - Fiorentina

Plzeň proplula základní skupinou Konferenční ligy naprosto hladce, jako druhý tým v historii této soutěže neztratila ani bod a nechala za sebou i nepříjemné Dinamo Záhřeb.

V osmifinále třetí nejprestižnější evropské soutěže se viktoriáni podívaly do Švýcarska, kde na ně čekalo Servette Ženeva. Po dvou bezbrankových remízách zvládli plzeňští fotbalisté penalty a postoupili do historického čtvrtfinále.

Zde na ně čekal o poznání věhlasnější soupeř, italská Fiorentina s českým reprezentantem Antonínem Barákem. Viktorka soupeře v prvním utkání udržela na uzdě a po bezbrankové remíze měla před odvetou šanci na postup. I v druhém utkání v základní hrací době branka nepadla, oslabená Plzeň ale nakonec padla v prodloužení a jízda Evropou pro ni skončila.

Program Plzně v KL

Play off
Datum a časZápasVýsledek
čtvrtek 7. 3., 21:00Servette - Plzeň0:0
čtvrtek, 14. 3., 18:45Plzeň - Servette0:0 (3:1 pen.)
čtvrtek 11. 4., 18:45Plzeň - Fiorentina0:0
čtvrtek 18. 4., 18:45Fiorentina - Plzeň0:0 (2:0 prod.)

Výsledky Sparty v EL

Play off
Datum a časZápasVýsledek
čtvrtek 15. 2., 18:45Galatasaray - Sparta3:2
čtvrtek 22. 2., 21:00Sparta - Galatasaray4:1
čtvrtek 7. 3., 18:45Sparta - Liverpool1:5
čtvrtek, 14. 3., 21:00Liverpool - Sparta6:1

Fotbalisté Sparty v letošním ročníku Evropské ligy dokázali postoupit až do čtvrtfinále, do kterého se dostali po zvládnutém dvojutkání s tureckým Galatasarayem. Mezi nejlepší osmičkou ale už jasně nestačili na slavný Liverpool.

Výsledky Slavie v EL

Play off
Datum a časZápasVýsledek
čtvrtek 7. 3., 21:00AC Milán - Slavia4:2
čtvrtek, 14. 3., 18:45Slavia - AC Milán1:3

Sešívaní ovládli základní skupiny Evropské ligy a postoupili tak přímo mezi nejlepších osm. Ve čtvrtfinále však v obou utkáních dostali červenou kartu a na slavné AC Milán po dvou prohrách nestačili.

Reklama