Hlavní obsah

Priske vzpomínal na předchozí boje v Turecku: Kvůli takovým zážitkům se hraje fotbal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Těžko byste hledali zemi, kde jsou příznivci fotbalu zapálenější než v Turecku. Právě na půdě tamního Galatasaraye Istanbul čeká ve čtvrtek od 18:45 fotbalisty pražské Sparty úvodní duel osmifinále Evropské ligy. Pro kouče Briana Priskeho ale nepůjde o žádné velké poprvé, neboť se na horké půdě dříve již představil. „Mám na to dobré vzpomínky,“ vyprávěl dánský trenér.

Foto: Sport.cz

Trenér fotbalové Sparty Brian Priske na soustředění ve španělské Marbelle.

Článek

Istanbul (od našeho zpravodaje) - Priske totiž Turecko ochutnal již několikrát. Jak v roli hráče, tak trenéra.

Poprvé okusil bouřlivou atmosféru v přátelském utkání jako obránce národního týmu Dánska. V únoru 2004 naskočil na závěrečných sedmnáct minut při vítězství 1:0. O osm měsíců později si střihnul repete v kvalifikaci na mistrovství světa, tehdy Dánové s Turky remizovali 1:1 a Priske odehrál první poločas. Koncem listopadu 2006 přicestoval do Turecka znovu, když nastoupil v základní sestavě skupiny Evropské ligy jako hráč Brugg. Jeho celek tehdy podlehl 1:2 Besiktasi.

V roli trenéra si vyzkoušel Turecko jen jednou, v říjnu 2021 Antverpy pod jeho vedením remizovaly 2:2 s Fenerbahce. Zážitků má tedy více než dost.

„Soupeři byli dobří, mají velkou kvalitu, i když to ne vždy dopadlo dobře,“ vzpomínal kouč Sparty. „Je zde vždy fantastická atmosféra. Pokaždé jde o velký zážitek, i když ne vždy byly výsledky podle představ. Vášeň pro fotbal je zde obrovská, člověk ji cítí už po cestě na stadion. Proto ale fotbal hrajeme,“ vyprávěl Priske.

Po turecké reprezentaci, Fenerbahce a Besiktasi tedy dánský stratég ochutná i měření sil s Galatasaray. Pro Spartu zatraceně zapeklité utkání začne ve čtvrtek v 18:45 středoevropského času. Sledovat jej můžete mimo jiné i v textové reportáži na webu Sport.cz.

Jak skončí úvodní duel Evropské ligy mezi Spartou a Galatasarayem?
Vysokou výhrou Galatasaraye
16,1 %
Těsnou výhrou Galatasaraye
25,9 %
Remízou
25,7 %
Těsnou výhrou Sparty
28 %
Vysokou výhrou Sparty
4,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 3749 čtenářů.

Reklama

  AS Řím - Leverkusen dnes 21 : 00
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.