Hlavní obsah

Proti Slavii jsme trpěli, přiznává kouč Servette po debaklu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Odjíždějí s debaklem. Fotbalisté Servette Ženeve na Slavii v posledním utkání základní skupiny Evropské ligy utrpěli těžkou porážku 0:4. Švýcarský vicemistr byl v Edenu neškodný, sešívaní mu nasázeli čtyři góly za poločas a po změně stran mohli utkání v klidu dohrát. „V průběhu prvního poločasu jsme trpěli,“ přiznal trenér Servette René Weiler.

Foto: David W Cerny, Reuters

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský se zdraví s koučem Servette Reném Weilerem.

Článek

Servette poznalo sílu českého mužstva v obou zápasech. Ve Švýcarsku na startu skupiny zvítězili červenobílí 2:0, doma skóre zdvojnásobili. „Dostali jsme zabrat. Ale nebyli jsme překvapení, protože jsme věděli, že proti nám stojí těžký soupeř. Ve druhé půli už jsme lépe reagovali. Ale upřímně musím říct, že Slavia je velmi silný tým, vítězství si zasloužila,“ podotkl Weiler.

Švýcarský celek věděl už před utkáním v Edenu, že zůstane ve skupině na třetí příčce a přesune se pro jarní vyřazovací část do Konferenční ligy. „Věřím, že tam se nám bude dařit lépe,“ uvedl kouč Servette.

Kam by podle něj mohla dokráčet Slavia v Evropské lize? „Těžko říct. Je to každopádně velmi dobrý tým. Hraje velmi dobře, s velkou energií, silou a efektivitou. Bylo to pro nás obtížné, téměř nám nedali možnost, abychom si vytvořili nějakou šanci,“ zakončil Weiler.