Hlavní obsah

Reprezentaci by Brabec bral, Vrbovi se může ukázat i v Římě

Řím

Jako by nestačilo, že proti sešívaným již v neděli sehrají derby. Cestou k pohárové odvetě s Laziem dostal letenský stoper také otázku, jestli si pamatuje, jak před dvaceti lety Slavia v Římě vyřadila zdejší AS. „Nezlobte se, ale to mi byly teprve tři roky. Takže nepamatuju a ani pořádně nevím, o co šlo,“ říká sparťan Jakub Brabec upřímně. Zápase se hraje na Stadio Olimpico od 19:00, přímý přenos vysílá ČT sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Brabec se cítí dobře, sil má prý dost.

Článek
Fotogalerie

Trénink Sparty na Olympijském stadónu v Římě

Trenér Vrba nechal nominaci do reprezentace otevřenou až do neděle. Jako kapitán jste loni odehrál slušné EURO jedenadvacítek, se Spartou se vám na evropské scéně daří. Je to tedy šance i pro vás?

Snem každého kluka je, aby jednou v nároďáku byl. A mým také. Ale nevím, jestli hned příští týden. Do hlavy si reprezentaci nedávám, soustředím se jen hraní. Spíš by mě svazovalo, kdybych myslel na to, že musím zahrát, abych se dostal do reprezentace.

V Evropské lize už má Sparta tak trochu splněno, ne?

Cítím to podobně. Odveta v Římě naštěstí není svazující. Nejsme v situaci, že bychom museli, ale spíš chceme. Chtěl bych v pátek mluvit o tom, že jsme jeli pro postup. Teď to bereme spíš tak, že si můžeme užít, že tak kvalitní zápasy vůbec můžeme hrát a postoupili jsme takhle daleko.

Od začátku jara máte nabitý program. Jak jste na tom se silami?

Po Olomouci se cítím nejlíp za celé jaro. Lazio v neděli tým prostřídalo, jako hlavní berou Evropskou ligu. Pro nás je číslo jedna česká liga, Evropu bereme jako za odměnu.

Doma jste s Laziem remizovali 1:1. Jaká asi bude odveta?

Těžký zápas a od Lazia útočnější než v Praze. Nula jim sice stačí, ale nemyslím si, že by na ni hráli. Doma jsou silní a nebudou hrát na údržbu.

Na jaře často inkasujete ze standardek, přitom jste v Evropské lize nejčastěji faulujícím týmem. To je dost riskantní kombinace.

Agresivita je potřeba. Takhle musíme hrát, abychom kvalitu na evropské scéně vyrovnali. Z toho pak pramení standardky. Když je jich víc, tak už i v české lize je mají týmy nachytané tak, aby z nich padlo co nejvíc branek. Když jich je hodně, tak občas gól padne. Musíme se na to zaměřit, byla by škoda prohrávat kvůli gólům ze standardek.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.