Hlavní obsah

Rudým ďáblům tekly nervy! Jsi synem d...y, hádali se po gólu

Kolín nad Rýnem/Praha

Manchester United po krachu v semifinále Anglického a Ligového poháru nezvládl ani třetí bitvu o postup do finále, když prohrál v Evropské lize se Sevillou 1:2. Rudí ďáblové zahodili velké šance, výsledný krach pak neunesli. Když chvíli před koncem inkasovali rozhodující gól, bylo v táboře United pořádné dusno a vzduchem létaly drsné urážky.

Foto: Pool, Reuters

Zklamaná opora Manchesteru United Bruno Fernandes během semifinále Evropské ligy.

Článek
Fotogalerie

Tým z Old Trafford v semifinále vedl. A i když později o náskok přišel, měl další velké šance, aby skóre naklonil na svoji stranu. Jenže v 78. minutě udeřila Sevilla, mat zasadila sokovi ve chvíli, kdy měli United ve vlastním pokutovém území převahu. Jenže De Jong přesto uklidil míč do sítě. A začalo peklo, borci v černém měli chuť si všechno na místě od plic vyříkat.

Hodně naštvaná byla dvojice Bruno Fernandes - Victor Lindelof. Portugalec, který dal jediný gól United, si v portugalštině vyslechl od švédského obránce Lindelofa drsnou nadávku „Filho da Puta", což v překladu znamená, že je synem d...y. Roztržka neunikla pozornosti televizních kamer. Lindelof hrál pět let za Benfiku Lisabon, takže s portugalštinou nemá problém. Chybělo málo a hráči se do sebe pustili.

Po utkání incident okomentoval Bruno Fernandes, vše hodnotil už s chladnou hlavou. „Je normální, že jsme všichni naštvaní, když dostaneme gól. To nebylo o mně s Victorem. Je běžné, že si něco mezi sebou po gólu řekneme, tak to funguje ve všech týmech," nehledal v počínání spoluhráče senzaci. „Vždycky koukáme na chyby, které uděláme."

Stejně tak odmítl po závěrečném hvizdu podrobit kritice zmíněné duo manažer United Solskjaer. „Byli jsme zklamaní, chci, aby hráči byli zodpovědní a dokázali reagovat na podněty druhých," okomentoval roztržku trenér.

Ten sice dosáhl dílčího úspěchu z pohledu Manchesteru United, když se tým kvalifikoval do dalšího ročníku Ligy mistrů, po prohraném semifinále to ale známý Nor schytal. Někdejší hvězda z Old Trafford Paul Scholes se nechala slyšet, že mají United pořád co zlepšovat a měli by pracovat na posílení týmu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články