Hlavní obsah

Rumuni Čechům nevoní, Pivarník je má přesto rád. Bude ale postrádat Hubníka

Plzeň
Aktualizováno

Rumunský komplex. Poslední čtyři pohárové souboje s rumunskými kluby dopadly pro ty české tristně. V osmi duelech proti nim uhrály pouhé dvě remízy, pokaždé se z postupu radovali Balkánci. Plzeňská Viktoria hodlá prokletí zlomit ve čtvrteční domácí bitvě s Astrou Giurgiu v rámci skupiny Evropské ligy. Ostatně, trenér Západočechů Roman Pivarník má na Rumuny příjemné vzpomínky, rád by si pozitivní bilanci s nimi prodloužil. Jenže řeší velký problém, bude postrádat kapitána Romana Hubníka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Roman Hubník v domácím zápase proti Rumunům nenastoupí.

Článek

Víte o špatné české bilanci s Rumuny?

Podobné věci sledují média. Co si vzpomínám, já jsem proti Rumunům hrál rád. S Olomoucí i Rapidem jsme přes ně postoupili. Doufám, že to bude pokračovat, že utkání zvládneme a uděláme krok k posunu v tabulce.

Jak vnímáte Astru?

Je to tým, který často mění rozestavění. Je otázka, jak proti nám nastoupí. Vycházím z toho, že mužstvo je momentálně postavené na individualitách. Mají silné hráče v každé řadě, kteří zápas dokáží rozhodnout.

Z víkendového ligového utkání odstoupil kapitán Roman Hubník. Jaký je jeho momentální stav?

Situace je jasná, Roman netrénoval, není schopný se zapojit ani individuálně.

Může hrát roli, že je Astra ve výsledkové krizi?

Momentálně se jí nedaří, jenže o podcenění nemůže být vůbec řeč. Postoupili do Evropské ligy, kam se není lehké dostat. Je to úřadující mistr. Kvalitu tedy mají velkou. Nechceme padnout do toho, že si budeme vkládat do hlav, že proti nám stojí soupeř, kterému se nyní nedaří.

Zohledníte v základní sestavě nedělní zápas ligový šlágr se Spartou?

Sparta pro nás není zatím téma. Nikdy neřeším sestavu s ohledem na příští zápas. Duel s Astrou je pro nás důležitý, zaobírám se pouze jím. Věřím, že dopadne úspěšně.

Reklama

Související témata: