Hlavní obsah

Sešívaní se dočkali svého Ria. Portugalci už budou mnohem kvalitnější, ví Škoda

Praha

Jdou s dobou. Až přijde srpen, musíme letět do Ria, rezonuje celým sportovním světem. Ovšem zatímco olympionici míří do Brazílie, fotbalisté pražské Slavie odletí do Portugalska. Jejich příštím soupeřem je Rio Ave, klub z města Vila do Conde na severu země nedaleko od Porta. Nejprve však přijde na řadu úvodní duel 3. předkola Evropské ligy již příští čtvrtek v Edenu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávističtí fotbalisté (zleva) Tomáš Souček, Jan Bořil a Milan Škoda se radují z gólu proti Tallinnu.

Článek
Fotogalerie

Od minulého pátku věděli, kdo bude v případě postupu přes Tallinn jejich dalším soupeřem. A o duely s šestým celkem ligy čerstvých mistrů Evropy slávisté přijít nechtěli.

„Samozřejmě pro nás bylo lákadlem, že si s Portugalci zahrajeme. Budou lepší než Tallinn na balónu, technicky, prostě kompletně. Těžký soupeř," uvědomuje si útočník Milan Škoda.

U porážky 1:3 v Estonsku chyběl. Když pak oželel plánovaný přestup do Číny a zůstal v Edenu, v odvetě se úvodním gólem výrazně podepsal pod potřebnou výhru 2:0 nad Levadií.

„Postoupit pro nás byla povinnost. Lehce se to nevyvíjelo, takže úleva tam je," líčí kanonýr, jak moc si sešívaní oddechli.

Ani odveta nebyla žádná paráda. „Chtěli jsme do utkání dobře vstoupit, což se povedlo. Dali jsme brzy gól, ale pak se dlouho čekalo na druhý. Naštěstí jsme ho ve druhé půli dali a dovedli zápas k vítězství, které jsme potřebovali," kvituje Škoda.

Na gól mu přihrál debutant v sešívaném dresu Van Kessel, který pak sám vstřelil postupový gól.

„Za Gina hovoří bilance 1+1. To mluví za všechno. Při mém gólu mi dal míč před prázdnou bránu a už jsem ho jen uklízel. Udělal to výborně," pochvaluje si Škoda.

Reklama

Související témata: