Hlavní obsah

Skvělí fanoušci Partizanu Plzni zatleskali. Limberský před nimi smeká

Bělehrad

Bitky, násilí, krvavé střety? Kdepak. Fanoušci Partizanu, kteří patří mezi nejproblémovějí v Evropě, ukázali během čtvrtečního duelu s Plzní (1:1) v rámci vyřazovací části Evropské ligy vlídnou tvář. Žádný dělbuch, žádná světlice, celý zápas domácí hnali na zteč. A přestože jim konečný výsledek radost neudělal, zatleskali při odchodu do kabin také viktoriánům.

Foto: Marko Djurica, Reuters

Plzeňští fotbalisté děkují fanouškům za podporu po utkání v Bělehradě. Výkon českého týmu uznale ocenili i příznivci Partizanu.

Článek
Fotogalerie

„Bylo od nich úžasné gesto, že nám spontánně zatleskali. Vážíme si toho," vysekl poklonu příznivcům Partizanu obránce David Limberský. Přestože domácí příznivce předchází pověst chuligánů a násilníků, Limberský se neobával, že se něco semele.

„Slyšeli jsme, že naši fanoušci si s nimi rozuměli. Chtěl bych poděkovat oběma táborům, byla to jedna z nejlepších atmosfér, co jsem zažil," podotkl Limberský, který byl s remízou 1:1 vzhledem k průběhu utkání spokojený.

„Prohrávali jsme, takže výsledek bereme," prohlásila 34letá opora Plzně. Po hodině hry si Limberský vybral smolný moment, kdy nešťastně přizvedl centr z pravé strany, který se vzápětí snesl na hlavu Tawamby a domácí šli do vedení. „Byla to smůla, chtěl jsem centr zblokovat, bohužel mi míč jen štrejchnul o nohu," litoval Limberský, jenž měl blízko k vyrovnání. Jeho ránu, mířící mezi tyče, zblokoval jeden z domácích hráčů.

„V poslední půlhodině jsme měli několik střel, většinu nám zblokovali. Bohužel i tu mojí, sedla mi hezky. Ale nakonec jsme se gólu dočkali. Remíza 1:1 je sice lepší než ta bezbranková, ale pořád to vidím otevřené," dodal Limberský.

Kdo postoupí do dalších bojů Evropské ligy?
Viktoria Plzeň
81,1 %
Partizan Bělehrad
18,9 %
Celkem hlasovalo 7110 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.