Hlavní obsah

Slavia přes Řeky přejde, tipují experti. Slovácko zaútočí z pozice outsidera

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalová Plzeň začala v úterý náramně, vstup do 3. předkola pohárových soutěží čeká večer zbývající dva české zástupce. Slovácko se v Evropské lize v Istanbulu utká s Fenerbahce. Moravský celek není v kurzu 8,5:1 favoritem, bookmakeři očekávají vítězství domácího týmu (1,4:1). Na remízu je vypsán kurz 4,8:1. Slavia v Konferenční lize jako jediná z českých týmu zahájí svůj dvojzápas doma. Proti Panathinaikosu jsou sešívaní v kurzu 1,7:1 favoritem, na úspěch řeckého týmu se sází v kurzu 5,8:1. Na remízu je vypsán kurz 3,4:1.

Změní Slavia před zápasem s Panathinaikosem soupisku? Jindřich Trpišovský řeší, koho do útokuVideo: Sport.cz, SK Slavia Praha

 
Článek

Slovácko vstupuje do dvojzápasu s Fenerbahce v roli outsidera, na postup českého celku do 4. předkola Evropské ligy je vypsán kurz 4,5:1. Favoritem je v kurzu 1,2:1 Fenerbahce. Podobně to vidí i sázkaři, 98 % z nich vidí v dalším předkole Fenerbahce, zbylá 2 % doufají v postup týmu z Uherského Hradiště.

„Slovácko má prostě těžkého soupeře. Na druhou stranu, pokud dokáže v Turecku uhrát přijatelný výsledek do odvety, doma to mohou ‚zbláznit' a známe turecké týmy. Dokážou zahrát jako bozi, nebo také totálně propadnout i s outsiderem," upozorňuje Jiří Hadrava, mluvčí Tipsportu.

„Slovácko do nového ročníku Fortuna ligy nevstoupilo ideálně, s nováčkem z Brna jen remizovalo. Kouč Svědík si stěžoval na špatnou formu útočníků Kozáka s Vechetou, ofenziva však fungovala i s Kalabiškou na hrotu. Hlavním úkolem tak je zpevnit defenzivu, dá se totiž očekávat, že tempo hry bude udávat hlavně Fenerbahce. Pokud však Trávník narýsuje přihrávku do brejku Petrželovi, Holzrovi či Kalabiškovi, mohlo by se Slovácko vracet s příznivým výsledkem," věří Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

„Pro turecký klub je prioritou hrát evropské poháry, má mnohem silnější finanční zázemí, větší zkušenosti, kvalitu kádru a výrazně mu bude nahrávat také podpora domácího publika," říká za Chanci mluvčí Markéta Světlíková. Většina sázkařů se domnívá, že si Fenerbahce do odvety poveze minimálně dvougólový náskok, což tipují v kurzu 2,15:1.

Panathinaikos pamatuje slavnější časy

Konferenční liga se počítá jako třetí v úrovni kvality pohárů, ale když vidíme soupeře Slavie pro aktuální předkolo, které ještě neznamená stále účast ve skupině, nebylo by dobré soutěž podceňovat.

Panathinaikos mi připomíná Feynoord, říká Jindřich Trpišovský. Nemají žádnou slabou stránkuVideo: Sport.cz, SK Slavia Praha

„Panathinaikos pamatuje i slavnější časy, ale pořád je hrozbou pro každého soupeře. Slavia je podle bookmakerů favoritem, ale rozhodně bude muset předvést to nejlepší, co v týmu Jindřicha Trpišovského je. Výhře v Edenu věří 93 % sázejících, 2 % tipují remízu a 5 % si vsadilo výhru Řeků. Také kurzy na postup jsou poměrně vyrovnané," rekapituluje Hadrava.

„Slavia o víkendu klopýtla s Hradcem a nyní jí čeká výzva v podobě Panathinaikosu. Řecký tým bude o několik tříd těžším soupeřem než gibraltarský St Joseph's, a přestože v poslední době nesbírá tolik úspěchů jako kdysi, stále jde o nebezpečné mužstvo, se kterým se musí počítat. S dalším kolapsem sešívaných ale nepočítám, do čtvrtého předkola Konferenční ligy se probojují," avizuje Hanák.

„Panathinaikos zatím sice hraje pouze přípravné zápasy, ligu začíná až v srpnu a poslední dobou už to není tak silný tým jako býval. Rozhodně by ho ale Slavia neměla podcenit. Bookmakeři i sázkaři věří, že se tak nestane a Pražané doma soupeře porazí. Bude k tomu však potřeba naprostá koncentrace a eliminace chyb," přidává se Světlíková a dodává, že tipéři také často sázejí na postup Slavie v kurzu 1,55:1 nebo na více než 2 góly v utkání s kurzem 1,35:1.

Reklama