Hlavní obsah

Slibnou akci West Hamu pokazil fanoušek. Kouč Moyes jen rozhazoval rukama

Fotbalisté West Hamu ve čtvrtek v rámci čtvrtfinále Evropské Ligy přivítali v Londýně francouzský Lyon. Ačkoliv se museli Kladiváři celý druhý poločas obejít bez vyloučeného Aarona Cresswella, uhráli nakonec remízu 1:1. V závěru se Tomáš Souček a spol. snažili dokonce strhnout vítězství na svou stranu, slibně rozjetou akci ale zastavil pomatený fanoušek, který vběhl na hrací plochu.

Foto: David Klein, Reuters

Fanoušek uniká před pořadatelem během utkání Evropské Ligy mezi West Hamem a Lyonem.

Článek

Svěřenci trenéra Davida Moyese se v úvodním čtvrtfinále Evropské ligy museli vypořádat s řadou nepříjemností. Tou největší bylo jednoznačně Cresswellovo sporné vyloučení z nastavení prvního poločasu.

Po utkání se na sudího zápasu, Němce Felixe Zwayera, za to snesla vlna kritiky. Přísné červené totiž předcházel faul na jednoho z Kladivářů, za což po konci duelu rozhodčího kritizoval sám trenér David Moyes.

Pro West Ham to nebyl šťastný zápas, přesto se dokázal zásluhou Jarroda Bowenova dostat do vedení. Jenže Lyon gólem Ndombélého po pár minutách vyrovnal. A když se oslabení Hammers v závěru duelu nadechovali k jednomu z mála útoků, jejich snahu zastavil primitiv toužící po pozornosti, toho večera v pořadí dokonce druhý.

Foto: David Klein, Reuters

Pořadatelská služba pacifikuje fanouška na hrací ploše, v pozadí hněv davu.

Kouč Moyes v tu chvíli u lavičky jen nevěřícně rozhazoval rukama. „Tyhle věci nám dnes večer nepomohly, měli jsme zrovna protiútok a mohli jsme skórovat," nechal se po utkání slyšet skotský trenér.

West Ham hraje první evropské čtvrtfinále po 41 letech. Odveta je na programu příští čtvrtek v Lyonu.

Reklama

Související témata: