Hlavní obsah

West Ham - Lyon 1:1West Ham se Součkem odstartoval čtvrtfinále EL remízou, stejně jako Barcelona

Aktualizováno

Fotbalisté West Hamu s reprezentačním kapitánem Tomášem Součkem ve čtvrtek v úvodním čtvrtfinále Evropské ligy v Londýně remizovali 1:1 s Lyonem, když odehráli celý druhý poločas v oslabení. Barcelona uhrála stejný výsledek ve Frankfurtu a remízou 1:1 skončil také souboj Lipska s Bergamem. Braga v Portugalsku porazila glasgowské Rangers 1:0. Odvety jsou na programu za týden.

Foto: Andrew Boyers, Reuters

Fotbalisté West Hamu oslavují vstřelený gól v utkání s Lyonem. Autorovi branky Jarrodu Bowenovi gratuluje i Tomáš Souček (vpravo).

Článek

West Ham v prvním poločase na obranu Lyonu nevyzrál, navíc v nastavení přišel o beka Cresswella, který dostal rovnou červenou kartu za faul na unikajícího Dembélého.

Domácí se i v deseti dostali do vedení v 52. minutě. Míč propadnul k Bowenovi a ten ho i kvůli Boatengově teči dostal za brankáře Lopese. Po čtvrt hodině vyrovnal Ndombélé z podobné situace. Olympique tak v aktuálním ročníku EL udržel neporazitelnost.

Obránce Vladimír Coufal, jenž se vrací po operaci třísel, zůstal na lavičce West Hamu stejně jako další Čech záložník Alex Král.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Ansgar Knauff z Frankfurtu oslavuje vstřelenou branku v utkání s Barcelonou.

Frankfurt se v závěru opatrné první půle chystal zahrávat penaltu po kontaktu Borreho s barcelonským Busquetsem, ale rozhodčí Jovanovič svůj původní verdikt po kontrole u videa odvolal.

Eintrachtu se povedl vstup do druhého dějství a ve 48. minutě otevřel skóre Knauff výstavní ranou pod břevno. Favorizovaní Katalánci odpověděli Torresovou brankou z 66. minuty.

Domácím pak ještě víc zkomplikoval situaci Tuta vyloučením po druhé žluté kartě, hosté ale víc než dvacetiminutovou přesilovku k vítěznému gólu nevyužili. Přesto "Barca" protáhla sérii bez porážky na 14 soutěžních zápasů.

Bergamo, které v osmifinále vyřadilo jiný německý tým Leverkusen, začalo dobře i v Lipsku a v 17. minutě otevřel skóre Muriel po individuální akci a přesné střele. Na druhé straně Silva zamířil do tyče, brankovou konstrukci těsně před pauzou trefil také hostující Pašalič.

Lipsko srovnalo v 58. minutě. Silva sice při penaltě selhal a nechal vyniknout brankáře Mussa, kterého ale vzápětí nechtěně překonal Zappacosta. Další hráč Atalanty Koopmeiners poté znovu nastřelil tyčku a domácí Szoboszlai v závěru zase hlavičkoval do břevna. Německé mužstvo nepoznalo přemožitele v 11. soutěžních duelu po sobě.

O vítězství Bragy rozhodl ve 40. minutě Ruiz. Jeho spoluhráč Horta předtím trefil tyč a nebyl mu uznán gól kvůli ofsajdu. Z lavičce domácích utkání sledoval devatenáctiletý český brankář Lukáš Horníček.

Úvodní utkání čtvrtfinále fotbalové Evropské ligy
Lipsko - Bergamo 1:1 (0:1)
Branky: 58. vlastní Zappacosta - 17. Muriel.
Braga - Glasgow Rangers 1:0 (1:0)
Branka: 40. Ruiz
West Ham - Lyon 1:1 (0:0)
Branky: 52. Bowen - 66. Ndombélé. ČK: 45.+3 Cresswell (West Ham).
Eintracht Frankfurt - FC Barcelona 1:1 (0:0)
Branky: 48. Knauff - 66. Torres. ČK: 78. Tuta (Frankfurt).

Reklama

Související témata: