Hlavní obsah

Sparta na Dány chystá i Peška. Zasáhne do bitvy o Konferenční ligu?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výhoda je na jejich straně. V tabulce si stojí lépe, už není třeba cokoliv počítat. Fotbalisté pražské Sparty budou v závěrečném čtvrtečním duelu 6. kola skupiny A Evropské ligy proti kodaňskému Bröndby hájit třetí místo znamenající postup do play off nově vzniklé Konferenční ligy. Pražanům stačí uhrát i remízu, zatímco obhájce dánského titulu potřebuje zvítězit, jelikož na aktuálně třetí tým české ligy ztrácí dva body.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Jakub Pešek ze Sparty na tréninku před utkáním s Bröndby Kodaň.

Článek

Mají před sebou duel, který zásadně ovlivní hodnocení celého sparťanského podzimu.

„Strašně nás mrzí, že pro nás Evropská liga skončila, ale když se podívám na Konferenční ligu, jsou tam mužstva, která jsou hodně zajímavá. Naším cílem před začátkem Evropské ligy bylo postoupit do jarní části evropských pohárů a umístit se do třetího místa, což stále jde," avizoval již po prohře v Glasgow trenér Pavel Vrba.

Nerad slyší, že případný postup do jara bude tak jako tak sesunem o úroveň níž.

„Myslíte si, že v Konferenční lize nejsou kvalitní týmy? Já to vidím tak, že tam jsou na podobné úrovni jako Rangers nebo Bröndby. Chceme postoupit a být v Evropě i na jaře. To byl ostatně cíl, který jsme měli na začátku sezony," zdůrazňuje kouč, který v pondělí oslavil 58. narozeniny.

Bod jeho týmu stačí, spoléhat na něj ovšem nechce.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Pešek ze Sparty Praha během utkání základní skupiny Evropské ligy proti Bröndby v dánské Kodani.

„Na remízu hrát nejde, to je ošidné a nevyplácí se. Ale když bude v 94. minutě stav nerozhodný, tak asi obranu neotevřeme. Konec zápasu může být víc taktický. Jinak ovšem očekávám útočný fotbal z obou stran, Bröndby bude hrát na vítězství," avizuje Vrba.

Hodně by ho potěšilo, kdyby už mohl na hřiště poslat Jakuba Peška. Nejlepší střelec týmu chybí od poloviny listopadu kvůli svalovému zranění. Ve středu už rychlík s mužstvem po letenském trávníku pobíhal.

„Začíná s námi trénovat, uvidíme, v jakém bude v den zápasu stavu," naznačuje Vrba, že Peškův případný start je nejistý.

Reklama

Související témata: