Hlavní obsah

UEFA nebude trestat Spartu! Kamarův právník a spol. ostrouhají

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Příběh dětského duelu na Letné snad už konečně napsal tečku. UEFA nebude trestat pražskou Spartu za chování diváků při utkání Evropské ligy vůči fotbalistům Rangers. Sparta měla uzavřený stadion, dostala však od UEFA výjimku, aby utkání smělo sledovat deset tisíc dětí. Rasismus se nepotvrdil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Děti fandí Spartě během duelu s Rangers.

Článek

Pražané byli tentokrát celkem v klidu. Rozhodčí ani jednou zápas nepřerušil, delegát nedal do zápisu žádnou kritickou poznámku.

Přesto skotská strana přišla s tvrzením, že pískání a bučení na Glena Kamaru bylo projevem rasismu, opět si přisadil jeho právník.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Glen Kamara uviděl červenou kartu.

„Šokující rozhodnutí!" komentuje teď Scottish Sun rozhodnutí UEFA, že žádný rasismus se během utkání s Rangers na Spartě neprokázal.

TK ministra zahraničí Jakuba Kulhánka po jednání s britským velvyslancem v ČRVideo: ČTK

„Vyšetřování dospělo k závěru, že v zápase nebyly dostatečné důkazy o rasismu nebo diskriminačním jednání, které by opravňovaly k zahájení disciplinárního řízení proti AC Sparta Praha," oznámila UEFA.

Sparta nařčení publikovaná v zahraničních médiích a na internetu odmítla. Do kauzy se posléze vložili i čeští politici.

Kamarův právník kritizoval české děti v hledišti. Jak zareagoval Steven Gerrard?Video: Sport.cz

Pražané duel Evropské ligy vyhráli 1:0, Kamara byl po druhé žluté kartě v utkání vyloučen.

"V souladu s diciplinárním řádem byl jmenován etický a disciplinární inspektor UEFA, aby provedl disciplinární vyšetřování týkající se potenciálních diskriminačních incidentů, které se údajně staly během zápasu mezi Spartou a Rangers. Rasismus se nepotvrdil," uvádí UEFA ve svém prohlášení.

Ředitel komunikace Sparty Ondřej Kasík
Když odhlédneme od veškerých emocí, prokázal se jednoznačně fakt, že chování dětského publika na stadionu nebylo rasistické. Což je ale něco, čím jsme si byli naprosto jistí, už když jsme pozorovali atmosféru na stadionu přímo v průběhu zápasu. Pokud bude druhé hodnocení trochu emočně zabarvené, bude znít tak, že ten odér, který někteří lidé na sociálních sítích a bohužel také některá média kolem utkání vytvořili, byl jemně řečeno neopodstatněný a nespravedlivý.

Finský reprezentant Kamara je mezi českými fotbalovými fanoušky neoblíbenou postavou od březnového osmifinále Evropské ligy proti Slavii, po němž obvinil obránce Ondřeje Kúdelu z rasistické urážky. UEFA českého reprezentanta potrestala zákazem startu v deseti zápasech, přestože podle hráčových právníků dosud nebyl předložen jediný důkaz, že se rasismu dopustil. Kúdela přišel mimo jiné o start na mistrovství Evropy.

Souhlasíte s rozhodnutím UEFA netrestat Spartu po utkání s Rangers?
ano
98,9 %
ne
1,1 %
Celkem hlasovalo 17202 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články