Hlavní obsah

UEFA vyloučí kvůli ruské invazi na Ukrajinu Spartak Moskva z Evropské ligy

Evropská fotbalová unie (UEFA) vyloučí kvůli ruské invazi na Ukrajinu podle německého listu Bild Spartak Moskva z Evropské ligy. Lipsko, které s ním mělo odehrát březnový dvojzápas, postoupí do čtvrtfinále bez boje. Agentura SID uvedla, že UEFA se chystá vyloučit ruské týmy ze svých soutěží.

Foto: Profimedia.cz

EFA vyloučí kvůli ruské invazi na Ukrajinu podle německého listu Bild Spartak Moskva z Evropské ligy

Článek

Kromě Spartaku, který je posledním ruským zástupem v této sezoně evropských pohárů, se tento krok dotkne i ženské reprezentace. Ruské fotbalistky se chystají na letní mistrovství Evropy v Anglii, kde mají hrát ve skupině s Nizozemskem, Švédskem a Švýcarskem. Nahradit by je mohlo Portugalsko, které vyřadily v kvalifikačním play off. Rozhodnutí má podle The Times padnout v úterý.

Podle SID podpořilo vyloučení ruských týmů několik národních svazů včetně německého a anglického. "Nedokážu si představit, že by se mohly hrát zápasy s ruskou účastí. To se nemůže a nesmí stát. Jde tady o válku. Je třeba zaujmout jasné stanovisko," řekl agentuře kandidát na šéfa německého fotbalu Peter Peters.

Lipsko v 2. kole Evropské ligy postoupilo přes San Sebastian, nyní bude jen čekat na čtvrtfinálového soupeře. "Jsme ve spojení se svazy a zcela důvěřujeme UEFA a jejímu rozhodnutí. Počítáme s tím, že zápasy budou zrušeny," řekl Bildu šéf německého klubu Oliver Mintzlaff.

Reklama

Související témata: