Hlavní obsah

West Ham a zápas jara. Souček se zastal trenéra: Je neuvěřitelné, co dokázal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zkraje roku to měl dost nahnuté. Fotbalový West Ham v lize šestkrát za sebou nevyhrál, vypadl z FA Cupu a na vyhazov trenéra Davida Moyese tlačili i fanoušci. Teď je o něco klidněji, ale co když londýnský tým v osmifinále Evropské ligy nepřejde přes Freiburg? „Všichni vidíte výsledky toho, co s námi dokázal,“ zastal se Moyese záložník Tomáš Souček. S parťáky bude muset doma vymazat jednogólové manko z Německa.

Foto: Heiko Becker, Reuters

Tomáš Souček musel po úvodním osmifinále Evropské ligy ve Freiburgu vstřebat porážku svého West Hamu 0:1. Bude mít po čtvrteční odvetě důvod k úsměvu?

Článek

„V Premier League jsme byli šestí a sedmí plus jsme teď třetí sezonu v Evropě. Nevím, jestli to West Ham někdy předtím dokázal,“ říkal Souček na středeční tiskovce před odvetou s Freiburgem, když přišla řeč na Moyese.

„Je neuvěřitelné, čeho s námi dosáhl. Jsem šťastný, že jsem mohl být u toho a trenérovi pomáhat. Je to pro nás důležitý člověk, za ta léta i v téhle sezoně udělal hodně dobrého,“ poklonil se Souček.

S Moyesem, krajanem Vladimírem Coufalem a spol. bude mít ve čtvrtek večer extra šichtu: projdou přes Freiburg do čtvrtfinále Evropské ligy? První partie týmu s dvěma kladivy ve znaku nesedla (0:1) a teď je ve stejné situaci jako v předloňském osmifinále EL proti Seville: i tentokrát potřebuje vygumovat jednobrankovou ztrátu ze vstupního zápasu. Tehdy se to povedlo, k postupové výhře 2:0 po prodloužení pomohla taky Součkova trefa.

„Tuhle paralelu připomíná dost lidí. Velká část týmu je stejná, pamatují to i fanoušci. Náš stadion hořel jejich vášní a doufám, že ve čtvrtek to bude stejné,“ vzkázal Souček.

Pikantní detail: Součkova parta se s Freiburgem potká už počtvrté v sezoně, v podzimní skupinové fázi vyhrála 2:1 a 2:0. „Je to vážně neobvyklé, ale nic se tím pro nás nemění. Jsme připravení a hladoví postoupit,“ zdůraznil reprezentační kapitán.

Mimochodem, hraje se už v 17.45 londýnského času, což Moyese na tiskovce trochu rozpálilo. „Zvláštní termín. Musíme doufat, že se fanoušci zvládnou ve špičce dostat na stadion včas. Většina lidí z Londýna a okolí vám řekne, že to není snadné,“ vykládal trenér. Loni si s West Hamem vychutnal triumf v Konferenční lize, letos má k trofeji zatím dál. „Uděláme všechno, co je v našich silách, abychom se v Evropě udrželi. Prožili jsme v ní nádherné roky a chceme na to navázat.“

Reklama