Hlavní obsah

Zimní posily i mladík. Sparta s Plzní upravily pohárovou soupisku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tři zástupci v jarním pokračování evropských pohárů, historická chvíle pro český fotbal. Trojlístek Sparta, Slavia a Plzeň se chystá nejen na víkendový start domácí soutěže, klade si cíle také pro Evropu. Postupující z podzimu měli možnost tří změn na pohárové soupisce. První je oznámili sešívaní, plně je využili také zbývající dva zástupci.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Zimní posila Indrit Tuci ze Sparty Praha během přípravného utkání s FC Kodaň.

Článek

Sparta zatím jako jediná zná prvního soupeře. V předkole play off Evropské ligy narazí na Galatasaray Istanbul. Na pohárovou soupisku byli dopsáni Markus Solbakken, Indrit Tuci a Roman Mokrovics. Vedle dvou zimních posil ze zahraničí se tedy dostalo také na sedmnáctiletého útočníka Mokrovicse.

Proti podzimu chybí James Gomez (přestup do Odense) a Adam Goljan, který si v průběhu podzimu zranil koleno.

Sparta v repríze pohárového dramatu porazila Kodaň. Sestřih přípravného zápasuVideo: Sport.cz

Výhodou je, že na soupisce nemusí být zapsáni hráči narození po 1. lednu 2002 působící v klubu alespoň tři roky. Tyto podmínky splňují například Martin Vitík nebo Adam Karabec, kteří tak jsou na tzv. B-listu zveřejňovaném až před jednotlivými utkáními.

Plzeň zasáhne rovnou až do osmifinále Konferenční ligy. Dopsala tři posily Martina Jedličku, Lukáše Červa a Matěje Valentu. Z nováčků se tak nevešel jen Cheick Souaré. Viktorii naopak v zimě opustili Jindřich Staněk, Pavel Bucha a Adam Vlkanova.

Slavia se těší na osmifinále Evropské ligy. Ze soupisky vypadli Andreas Dumitrescu, Jakub Hromada a Boluwatife Ogungbayi, na uvolněná místa se dostali tři zimní nováčci - David Zima, Ondřej Zmrzlý a El Hadji Malick Diouf.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články