Hlavní obsah

Zlomí Sparta italské prokletí? V Římě jí pomáhají manželky i Nedvěd

Řím

Skončí večer pro český fotbal pohárová sezóna, nebo bude dál živit naději na vylepšení národního koeficientu? Vše má v rukou pražská Sparta, která v Itálii ještě nikdy nevyhrála a do odvety osmifinále Evropské ligy s Laziem Řím si přivezla remízu 1:1. Zápas se hraje na Stadio Olimpico od 19:00, přímý přenos vysílá ČT sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Sparty Praha David Lafata se rozcvičuje na Olympijském stadiónu v Římě.

Článek
Fotogalerie

Trénink Sparty na Olympijském stadónu v Římě

Až na třetí pokus se v novém formátu Evropské ligy poprvé dostali do osmifinále. A když už mají průkopnickou sezónu, nebylo by od věci, aby také poprvé zvítězili v zapovězené zemi. Sparta v Itálii ještě nikdy nevyhrála, registruje 3 remízy a 8 proher.

„První výhra by byla krásná, ale pouštěl jsem si zápasy Lazia a vedle kvality mají i velmi nepříjemný styl pro každého, kdo k nim přijede," avizuje trenér Zdeněk Ščasný.

Do Říma mohli hráči zaplatit cestu i svým manželkám a partnerkám, které je na Stadio Olimpico podpoří. „Je to odměna pro hráče a je to tak v pořádku. Není to ovšem tak, aby si kluci užili radovánky. Ne aby si prohlíželi Španělské schody a Fontanu di Trevi, ale manželky tam můžou," culí se Ščasný.

Lazio Řím - Sparta Praha
Odveta osmifinále fotbalové Evropské ligy, první zápas 1:1. Dnes od 19:00, přímý přenos ČT sport, on-line reportáž Sport.cz. Rozhodčí Buquet (Fr.).
Předpokládané sestavy - Lazio: Marchetti - Gabarrón, Biševac, Hoedt, Braafheid - Biglia - Mauri, Parolo - Candreva, Matri, Keita.
Sparta: Bičík - Zahustel, Brabec, Holek, Costa - Vácha, Mareček - Dočkal, Frýdek, Krejčí - Lafata.

Oba soupeři hájí neporazitelnost

Pražané pak mají i dalšího pomocníka. Trenér se spojil s Pavlem Nedvědem, který stejně jako Karel Poborský prošel Spartou i Laziem. „Čekám dost velké taktické šachy. Nemůžeme hrát moc zezadu, protože Lazio je obrovsky silné v útoku. Ale nesmíme ani naivně útočit, protože mají obrovsky rychlý přechod do útoku. Pavel říkal, že v tom patří mezi nejlepší v Itálii," prozrazuje kouč část konzultace s Grande Paolem.

Oba soupeři jsou v tomto ročníku Evropské ligy neporažení. A Sparta zatím venku vždy skórovala. „Doufám, že to potvrdíme i tady. Jsme zkušenější. Co jsme v minulých sezónách nasbírali, to prodáváme," libuje si kapitán David Lafata.

Pražané doma pro jistotu trénovali i penalty. „Není to zrovna věc, kterou bych přivítal. Znamenalo by to prodloužení a my v neděli hrajeme derby," usměje se Ščasný. „Chci v Římě postoupit, chci sehrát krásný zápas, ale pro mě je hlavní v neděli Slavia," připomíná kouč, jaká je jarní priorita Sparty.

Postup do čtvrtfinále by ovšem přinesl jackpot dalších 27 miliónů do klubové kasy...

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.