Hlavní obsah

Ztráta pro Slavii. V Tiraspolu se bude muset obejít bez Trpišovského

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Když fotbalisté Slavie v úterý po obědě přijeli na letiště, jeden důležitý člen ve výpravě chyběl. Trenér Jindřich Trpišovský ve čtvrtečním klíčovém duelu Evropské ligy o první místo skupiny G na půdě Tiraspolu svůj tým nepovede, kvůli zlomenému nosu zůstal doma. Úraz se mu stal už na pátečním tréninku a v sobotním ligovém zápase s Českými Budějovicemi (2:1) stál u střídačky s ochranou nosu. Ale necítil se dobře, nekoučoval tak intenzivně jako vždy a poté se omluvil z tiskové konference. Na čtyřdenní cestu do Moldavska si nyní netroufl. Ze zdravotních a preventivních důvodů v Česku zůstanou i třeba Tomáš Holeš s Petrem Ševčíkem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávistického trenéra Jindřicha Trpišovského v sobotním zápase s Českými Budějovicemi (2:1) při koučování limitoval zlomený nos.

Článek

Trpišovský se dává dohromady po smolném zranění z tréninkového baga, kdy ho trefil obránce Michal Tomič. Ve čtvrtek bude Trpišovský své chlapce sledovat jen doma u televize a jeho roli převezme asistent Jaroslav Köstl, jenž ho zastoupil už na sobotní pozápasové tiskovce po výhře nad Budějovicemi.

„Jindra zkoušel koučovat, ale nebylo mu to příjemné přes překážku, kterou má,“ vykládal Köstl. Trpišovský stál u střídačky s obvázaným nosem, který byl viditelně oteklý.

A jak to bude v Moldavsku? „S Jindrou v týmu spolupracujeme už nějakých deset let, takže zhruba všichni víme, kdo co má dělat. Jsme v tomhle tým. Doufáme, že nějaká zásadní změna to nebude. Samozřejmě změna to bude v samotném koučování na hřišti. Ale to už jsme si taky za kariéru několikrát zkusili,“ řekl Köstl v nahrávce pro média od klubu. „Věřím, že Jindra bude co nejdřív v pohodě a že mu uděláme radost výsledkem. De facto si tam můžeme zajistit postup do jarní části Evropské ligy, tak i tímhle způsobem ho chceme pozdravit na dálku.“

Na palubě letadla nebude ani defenzivní univerzál Tomáš Holeš či záložník Petr Ševčík. V Praze zůstane i teenager Boluwatife Ogungbayi. „U některých hráčů je to ze zdravotních důvodů, u některých z takových preventivních. Neletí například Holeš nebo Ševčík, kteří se budou soustředit na závěr podzimní části sezony. Zbytek týmu letí v neměnném složení. Už začíná trénovat Matěj Jurásek, ale ještě zůstává v Praze. Jinak letíme v plné síle i s Ivanem Schranzem s maskou,“ vzkázal Köstl.

Slávisty by ztráty nemusely tolik bolet. Před bitvou v Tiraspolu jsou v příjemné pozici: po čtyřech kolech ze šesti jsou ve své skupině první o skóre před AS Řím a mají jisté jaro v pohárech. Teď jde jen o to, v které soutěži. Jistotu pokračování v Evropské lize jim dá bod v Tiraspolu za předpokladu, že Servette Ženeva doma neporazí AS Řím. Oba zápasy se hrají ve čtvrtek od 21.00.

Reklama

  AS Řím - Leverkusen dnes 21 : 00
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.