Hlavní obsah

Trpišovský má opět z baga zlomený nos

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Pochodoval ve vymezeném prostoru, udílel pokyny, i když ne tak intenzivně jako obvykle. Ale poznali byste ho? Trenér fotbalové Slavie Jindřich Trpišovský měl při zápase s Českými Budějovicemi chráněný nos, pod ním byla přilepena náplast. Nos měl zlomený. V pátek na tréninku šel do baga a Michal Tomič ho nepříjemně trefil. „Byla to smůla, kolem bylo deset lidí a trefilo to zrovna trenéra,“ líčil útočník sešívaných Mojmír Chytil, který nakonec rozhodl o výhře favorita 2:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský v zápase s Českými Budějovicemi

Článek

Z baga už si Trpišovský jednou zlomený nos odnesl, před necelými pěti lety ho na zimním soustředění zranil Jan Bořil. V pátek jel sedmačtyřicetiletý kouč Slavie se stejným problémem do nemocnice znovu. „Aspoň je vidět, že jde do všeho naplno,“ prohodil jeho asistent Jaroslav Köstl, který Trpišovského na tiskové konferenci zastoupil. Hlavní stratég se omluvil, nebylo mu nejlépe.

„Udělal osudovou chybu, že šel do druhého baga. Obvykle to nedělá. To se mu vymstilo. Ale tohle patří k práci, kterou tu odvádíme. Patří to k rituálům, a hlavně k zábavě. Myslím, že až to doléčí, zase do toho vlétne,“ připojil Köstl, jenž se do řízení týmu během utkání zapojoval víc než normálně.

„Bylo to logické. Jindra zkoušel koučovat, ale nebylo mu to příjemné přes překážku, kterou má. Možná se i obával toho, že mu nebude tolik rozumět,“ vysvětlil asistent trenéra sešívaných. „Byla to rána. Je to bolestivé. Sám jsem nos zlomený měl, vím, jaké to je,“ zmínil Chytil.

Mužstvo Trpišovského indispozice výrazně neovlivnila, šéf lavičky na vše dohlížel. „Absolvoval s námi v pátek téměř celý trénink, jen na konci musel odjet do nemocnice. V den zápasu tu s námi normálně byl, konzultovali jsme všichni společně přípravu,“ přiblížil Köstl.

Nejlepší náplastí pro Trpišovského je výhra nad Českými Budějovicemi, nos ho ale bude bolet ještě dlouho.

Reklama