Hlavní obsah

BBC: Kadlecův přestup do Celtiku brzdí výše odstupného

GLASGOW

Jednání o přestupu českého fotbalisty Michala Kadlece ze Sparty do Celtiku Glasgow je i po několika týdnech stále na začátku. Uvedla to v pondělí BBC, podle níž zatím transfer jednadvacetiletého obránce ztroskotává na finančních požadavcích pražského klubu.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Michal Kadlec (vpravo)

Článek

BBC dokonce cituje Kadlecova slova z listu News of the World, v nichž Spartu nepřímo žádá, aby jeho přestup nekomplikovala nadsazenou cenou.

"Tahle situace mě příliš neuspokojuje. Od té doby, co jsem se dozvěděl o zájmu Celtiku, doufal jsem, že se dohodneme. Chápu, že je problém s výší odstupného, ale doufám, že za mě bude Sparta chtít férovou částku. Celtic je pro mě obrovská příležitost," řekl syn kapitána vicemistrů Evropy 1996 Miroslava Kadlece.

Výkonný ředitel slavného skotského klubu Peter Lawwel řekl, že byl před dvěma týdny na jednání v Praze, ale se svým sparťanským protějškem se na přestupní částce za talentovaného obránce nedohodl. Podle listu Evening Times chce Sparta za hráče, jenž má v klubu smlouvu do roku 2008, dva milióny liber (asi 82 miliónů korun), zatímco Celtic je ochoten kývnout na částku o půl miliónu liber nižší.

Úřadující skotští mistři shánějí pro příští sezónu levého obránce. Pokud by jim nevyšlo angažování Kadlece, mohli by sáhnout po Quintonu Fortuneovi, jehož propustil Manchester United. O českého reprezentanta do 21 let mají údajně vedle skotského velkoklubu zájem také Hannover či Salcburk.

Reklama

Související témata: