Hlavní obsah

Bergkamp chce po konci kariéry pořádně cestovat

LONDÝN

Dennis Bergkamp odehrál v sobotu svůj poslední fotbalový zápas, když nastoupil v exhibičním utkání Arsenalu Londýn se svým bývalým klubem Ajaxem Amsterodam. První zápas Arsenalu na novém stadiónu Emirates s kapacitou 60 000 diváků tak udělal tečku za úspěšnou kariérou nizozemského útočníka. Bergkamp si chce nyní především odpočinout, pak bude přemýšlet o další budoucnosti.

Článek

Jasno má zatím pouze v tom, že by chtěl hodně cestovat a navštívit místa, které navštívil jako hráč, ale neměl příležitost je více poznat. Teď na to bude mít hodně času, což je v jeho případě pro cestování dost podstatné. O Bergkampovi je totiž známo, že trpí velkým strachem z létání.

Od fotbalu si chce nizozemský hráč každopádně dát pauzu, ačkoliv už mu bylo nabídnuto několik možností. "S Arsénem Wengerem jsme se bavili o několika variantách, například o skautinku. Řekl mi, že by byla škoda, kdybych opustil fotbal úplně. Budu možná trochu sobecký, ale já chci teď především odpočívat," prohlásil Bergkamp.

Trénovat jej nikdy nelákalo

Neláká jej ani role trenéra ať už na seniorské úrovni nebo u mládeže. "Nikdy jsem o trenéřině vážně nepřemýšlel. Vlastně mě to nikdy moc nepřitahovalo," tvrdí Bergkamp, jenž odehrál za Arsenal 423 zápasů, vstřelil 120 gólů a získal s klubem deset významných trofejí včetně tří ligových titulů.

Vedle Arsenalu se o služby své bývalé hvězdy zajímal i Ajax Amsterdam, kam Bergkamp kdysi přišel už ve svých dvanácti letech. "Vždycky mi říkali, že mám u nich dveře otevřené. Ale teď to není aktuální. Za pár měsíců nebo let se můžu k milované hře vrátit, ale v tuhle chvíli říkám: ne," trvá Bergkamp na svém rozhodnutí odpočinout si od fotbalu.

"Budu vozit děti do školy, trochu hrát golf a prostě dělat jiné věci, než přinášel fotbal. Během fotbalové kariéry jste každý víkend pořád někde v hotelu a každý den je takřka strojově stejný. Teď budu mít víkendy volné a těším se na něco úplně jiného a nového," uzavřel nyní už bývalý hráč veškeré dohady.

Reklama