Hlavní obsah

Brazilec v ruské lize trefil rozhodčího. Reakce sudího všechny pobavila

Moskva/Praha

Bylo to naschvál? Nová posila Zenitu Petrohrad Malcom se ve svém druhém představení před ruskými fanoušky předvedla. Během souboje pátého kola Premier Ligy na hřišti Dynama Moskva vracel Brazilec balón k místu, kde sudí odpískal faul. Jeho vysoký centr doplachtil ale přímo na rozhodčího a trefil ho do hrudi. Jestli se jednalo o záměr, nebo nešikovnost, ví nejspíš jen fotbalista sám. Reakce arbitra se ale stala hitem sociálních sítí.

Foto: Profimedia.cz

Brazilec Malcom v dresu Zenitu Petrohrad

Článek

Dvaadvacetiletý Brazilec Malcom přestoupil k úřadujícímu ruskému mistrovi z Barcelony. Premiéru v dresu Zenitu si odbyl v minulém kole proti Krasnodaru, kdy se na hřiště podíval na poslední dvacetiminutovku. V moskevské VTB areně se do zápasu dostal o poločase a pozornost na sebe strhl nejen svou hrou.

Rozhodčí Jevgenij Turbin ukázal domácímu Kirillu Pančenkovi v 56. minutě žlutou kartu za hrubost. Když si udělený karetní trest zapisoval do bločku, z nohy Malcoma přiletěl míč, který sudího trefil přímo do hrudníku. Pak přišla ta nejzábavnější část celého incidentu.

Zkušený Turbin Brazilce sjel pohledem. Pak ještě přidal zdvižený palec směrem k nebi v sarkastickém gestu. Malcom se arbitrovi zřejmě okamžitě omluvil. Turbin další kartu ze své kapsičky netasil, a tak rodák ze São Paula ze situace vyvázl s čistým štítem.

Zenit si s Dynamem poradil poměrem 2:0 a se 13 body po pěti odehraných kolech vede ligu o tři body před Lokomotivem Moskva.

Reklama

Související témata: