Hlavní obsah

Bývalý rakouský fotbalový reprezentant Rodax tragicky zemřel, srazil ho vlak

Rakouský fotbal smutní! Tragicky zahynul bývalý reprezentační útočník a střelec Gerhard Rodax, poblíž Traiskirchenu ho srazil vlak, informují rakouská média. Někdejšímu hráči Admiry Wacker, Atlétika Madrid či Rapidu Vídeň bylo 57 let. Zanechal po sobě ženu a dvě dcery.

Foto: Profimedia.cz

Rakouský fotbalový reprezentant Gerhard Rodax na snímku z roku 1989.

Článek

Rodax, který byl těžce nemocný, byl zachycen vlakem řítícím se rychlostí 150 km/hodinu. Strojvůdce neměl šanci srážce zabránit, soupravu zastavil až 400 metrů od místa nehody.

Tragickou událost vyšetřuje policie, rakouská média zatím nehovoří o sebevraždě, ale o "tragické dopravní nehodě". Podle některých zdrojů měl však Rodax ze svého vozu vystoupit a vkročit rozjetému vlaku do cesty.

Rodax patřil v 80. a 90. letech minulého století mezi hvězdy rakouského fotbalu. V roce 1989 byl vyhlášen nejlepším fotbalistou země, o rok později v rakouské lize získal korunu pro nejlepšího kanonýra a zahrál si i v Atlétiku Madrid. Na MS v Itálii, kde byl spoluhráčem Toniho Polstera či Andrease Herzoga, nastoupil i v utkání proti Československu (0:1). Za národní tým Rodax odehrál 20 zápasů a vstřelil v nich tři góly.

Reklama

Související témata: