Hlavní obsah

Bývalý slovenský rozhodčí přiznal, že bral úplatky

Na Slovensku propukl skandál s podplácením rozhodčích na fotbalových utkáních. Bývalý fotbalový rozhodčí Marián Diňa (35) z východoslovenského města Snina otevřeně přiznal, že bral úplatky.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Ilustrační foto

Článek

"Když jsem začínal, starší rozhodčí mně rychle naučili jak v tom mám chodit. Když přišli funkcionáři za mnou, že něco potřebují, tak jsem podle toho pískal. Bylo to blbý především v zápasech žáků. Děti jsem litoval, ale dělal jsme to," přiznává bývalý rozhodčí v deníku Nový čas.

Diňa pískal hlavně čtvrtou a pátou ligu a přiznává, že byly utkání, kde odpískal vymyšlený pokutový kop v poslední minutě. "Dělal jsem to kvůli penězům," přiznává. Podle Diňi v pondělí zveřejnily Východoslovenské noviny jména delegovaných na jednotlivá utkání a v úterý už začali funkcionáři klubů zvonit v bytech rozhodčích.

Šéf slovenského fotbalového svazu František Laurinec prohlásil, že svaz se od korupce distancuje a pokud se korupce dokáže, je připravený zasáhnout. Generální prokurátor Dobroslav Trnka vydal pokyn, aby se korupcí zabývaly příslušné orgány.

Reklama

Související témata: