Hlavní obsah

Casillas nakonec na šéfa španělského fotbalu kandidovat nebude

Madrid

Bývalý brankář Realu Madrid Iker Casillas nakonec nebude v srpnových volbách kandidovat na předsedu Španělského fotbalového svazu. Mistr světa i Evropy to zdůvodnil pandemií koronaviru, kvůli které Španělsko prochází složitým obdobím.

Foto: Sport.cz

Bývalý brankář Realu Madrid Iker Casillas nakonec nebude v srpnových volbách kandidovat na předsedu Španělského fotbalového svazu.

Článek

"Volby jsou teď na druhé koleji, protože je potřeba spojovat a ne rozdělovat," uvedl na twitteru devětatřicetiletý Casillas. "Dveře pro budoucnost ale nezavírám. Pro španělský fotbal chci jen to nejlepší a doufám, že v příštích volbách se to podaří se mnou i beze mě," dodal.

Casillas, který o kandidatuře informoval v únoru, loni v květnu během tréninku Porta prodělal infarkt a k přípravě se vrátil po půl roce. Odložením kandidatury si podle všeho prodloužil kariéru, protože pokud by ve volbách uspěl, měl v úmyslu s fotbalem skončit.

Casillas strávil prakticky celou kariéru v Realu Madrid, se kterým třikrát vyhrál Ligu mistrů a získal pět titulů. Do Porta odešel v roce 2015. Jako kapitán dovedl španělskou reprezentaci k vítězství na mistrovství světa v roce 2010 a v letech 2008 a 2012 k triumfům na evropském šampionátu.

Reklama

Související témata: