Hlavní obsah

Feyenoord získal po šesti letech ligový titul, zápas Groningenu s Ajaxem byl předčasně ukončen

Fotbalisté Feyenoordu Rotterdam si dvě kola před koncem zajistili nizozemský titul, před druhým Eindhovenem mají po výhře nad Deventerem 3:0 nedostižný náskok 11 bodů. Jednou z hlavních tváří mistrovského týmu byl slovenský stoper Dávid Hancko, který po srpnovém přestupu ze Sparty Praha odehrál za Feyenoord 29 ligových zápasů a zaznamenal dvě branky a čtyři asistence. Zápas 32. kola mezi Groningenem a Ajaxem byl za stavu 0:0 přerušen a předčasně ukončen kvůli chování fanoušků. Na trávníku dvakrát přistály světlice a na hřiště také pronikl jeden muž.

Foto: Profimedia.cz

Na trávníku dvakrát přistály světlice, zápas nizozemské fotbalové ligy mezi Groningenem a Ajaxem byl za stavu 0:0 přerušen a předčasně ukončen kvůli chování fanoušků.

Článek

Třetí nejúspěšnější tým nizozemské historie získal šestnáctý titul, ale teprve druhý v 21. století. Feyenoord vykročil za titulem po čtvrthodině hry, kdy se prosadil Idrissi. Hned o tři minuty později zvýšil svým patnáctým ligovým gólem nejlepší střelec týmu Giménez. V úvodu druhé půle potvrdil výhru domácích Igor Paixao.

Ze sektoru fanoušků Groningenu vlétly na hřiště dělobuchy hned v 6. minutě. Krátce poté vběhl na hřiště muž s transparentem obsahujícím výzvu vedení klubu k odstoupení. Groningen už měl před dnešním utkáním jistotu, že po 23 letech sestoupí z nizozemské nejvyšší soutěže.

Po krátké přestávce se hráči vrátili na trávník, ale hned po několika minutách přistály na hřišti další světlice. Rozhodčí na základě svazových směrnic, jež byly zpřísněny po podobných incidentech z poslední doby, po druhém přestupku zápas ukončil.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.