Hlavní obsah

Fotbalista Novák podepsal s Al Džazírou smlouvu do konce sezony

Fotbalový obránce Filip Novák po odchodu z Fenerbahce Istanbul podepsal s Al Džazírou smlouvu do konce této sezony. Na sociálních sítích o tom informovaly klub ze Spojených arabských emirátů i agentura Sport Invest, která dvaatřicetiletého českého reprezentanta zastupuje.

Foto: Sport Invest

Filip Novák ještě v dresu Fenerbahce.

Článek

"Máme společně s agenturou určitou představu a tato roční smlouva do ní zapadá. Těším se na novou fotbalovou a životní výzvu, aktuálně se soustředím jen na úspěšný start do nového angažmá," řekl Novák v rozhovoru pro Sport Invest.

Novák přišel do Fenerbahce předloni v srpnu jako volný hráč z Trabzonsporu, s nímž získal titul tureckého vicemistra a vyhrál domácí pohár. S držitelem 19 ligových titulů podepsal tříletou smlouvu, ale rok před vypršením kontraktu klub opustil.

Rodák z Přerova nefiguroval v plánech portugalského kouče Jorgeho Jesuse, který převzal Fenerbahce před sezonou. V srpnu ještě Novák pomohl istanbulskému týmu jako střídající hráč vyřadit ve 3. předkole Evropské ligy Slovácko, ale na podzimní pohárovou soupisku zapsán nebyl a v turecké lize v tomto ročníku nenastoupil ani jednou.

"V tuto chvíli se mnou trenér nepočítal. Není to samozřejmě příjemná situace, ale nehroutil jsem se. Takové momenty jednoduše fotbal přináší. Na Fenerbahce budu každopádně vzpomínat v dobrém," konstatoval Novák.

"Splnilo a v mnohém překonalo očekávání, se kterými jsem do Istanbulu přicházel. Jedná se o velkoklub v tom pravém slova smyslu, s velkým tlakem na úspěch a výsledek a samozřejmě také s vášnivými a velmi náročnými fanoušky," přidal bývalý krajní bek Zlína, Jablonce a dánského Midtjyllandu, který si za národní tým zahrál osmadvacetkrát a naposledy reprezentoval loni v listopadu v kvalifikačním utkání s Estonskem.

Al Džazíra je trojnásobným mistrem Spojených arabských emirátů, naposledy získala titul v sezoně 2020/21. Trenérem je Nizozemec Marcel Keizer. "Al Džazíra je jednoznačně jedním z nejúspěšnějších klubů své země, také letos budou mít ty největší ambice. Start do sezony vyšel, je na co navazovat. Já bych mohl do zápasu naskočit hned o víkendu. Stihnu základní trénink s týmem a pak samozřejmě závisí na trenérovi, zda mě do zápasu hned pošle," uvedl Novák.

"Spojené arabské emiráty jsou pro českého fanouška exotickou fotbalovou destinací, nabízí však kvalitní soutěž s mnoha cizinci v rolích hráčů i trenérů. Filip dostane všechny myslitelné podmínky pro fotbal, jeho další směrování budeme řešit po skončení aktuálního ročního kontraktu v Abú Zabí," dodal Viktor Kolář, šéf fotbalové sekce Sport Investu.

Reklama

Související témata: