Hlavní obsah

Fotbalisty Monaka bude trénovat Jardim. Gattuso místo Plzně bere Krétu

Konec sezóny přináší další změny na trenérských postech. Fotbalisty Monaka po Claudiu Ranierim povede Portugalec Leonardo Jardim. Devětatřicetiletý bývalý kouč Sportingu Lisabon se podle svých agentů dohodl s vicemistrem francouzské ligy na tříletém kontraktu.

Foto: Eric Gaillard, Reuters

Slavný Dimitar Berbatov (vlevo) v souboji s Dorianem Levequem z Guingampu pomáhal v minulé sezóně Monaku.

Článek

Ital Ranieri odešel v květnu po dvou letech ve funkci, ačkoli měl smlouvu ještě na jednu sezónu. V uplynulém ročníku skončil tým, jenž díky svému většinovému majiteli Dmitriji Rybovlevovi utratil za posily více než 100 miliónů eur, na druhém místě tabulky devět bodů za mistrovským Paris St. Germain.

Jardim se minulý měsíc rozloučil se Sportingem také druhým místem v tabulce a přímým postupem do Ligy mistrů. Monako bude od roku 2008 už jeho šestým klubem.

Plzeň byla opravdu žert

Mistr světa z roku 2006 Ital Gennaro Gattuso se stal trenérem OFI Kréta. S šestým týmem uplynulého ročníku řecké ligy podepsal smlouvu na dva roky.

Šestatřicetiletý Gattuso, který dlouhá léta patřil k oporám AC Milán, ukončil kariéru loni v Sionu. Švýcarský celek vedl i jako trenér, pak krátce koučoval ve druhé italské lize Palermo.

V italských médiích se nedávno objevily spekulace, že by Gattuso mohl převzít Plzeň místo Dušana Uhrina mladšího, což zástupci Viktorie označili za opožděný aprílový žert.

Reklama