Hlavní obsah

Heinze mrzí, že jeho gól neměl cenu

PRAHA

Český ofenzivní záložník Marek Heinz, který obléká dres St. Etienne, se na konci minulého týdne podruhé na podzim trefil v nejvyšší francouzské soutěži. Svým gólem vyrovnával těsně před poločasem v utkání na marseilleském Stadio Velodróme na 1:1. Domácí však dali ještě jednu branku, která nakonec rozhodla a tým vedený Ivanem Haškem odjel z přístavního města bez bodu...

Foto: archiv

Marek Heinz

Článek

"Že jsem dal hezký gól? Není o čem mluvit. Gól, který nepřinese ani bod, nemá cenu. Marseille hrála špatně, my také, přitom se tam dalo i vyhrát. Gól jsem vstřelil už v nastavení první půle. Dostal jsem nádhernou přihrávku a mně stačilo balón jen nasměrovat placírkou do brány. Jen jsme si říkali, že gól do šatny by mohl domácí ještě víc zpražit," popisoval svoji trefu český reprezentant.

"Osobně jsem rád, že se mi teď herně celkem daří. Není to ještě ideální, ale trenér Hašek mi dává šanci a já se snažím ji maximálně využít. Na trávník se dostávám stále častěji. Přišel jsem do St. Etienne v létě na poslední chvíli a potřeboval jsem potrénovat, adaptovat se na novou zemi. Teď už jsem fyzicky v pohodě a herně jsem také spokojený," dostal hned lepší náladu, když přišla řeč na jeho fungování v místě třetího zahraničního angažmá.

"Ale není to tím, že by se hrál ve Francii jiný fotbal než v Německu nebo Turecku. Je to v prostředí. St. Etienne je příjemné město, fotbalově mi vyhovuje, umím se přizpůsobit hře mužstva. Vcelku se nám daří, i když jsme pár bodů zbytečně ztratili. Ve Francii kraluje Lyon, ten je hodně jinde než ostatní mužstva, pak už to je vyrovnané. V St. Etienne panuje fotbalová euforie a rádi bychom klub dostali v tabulce co nejvýš. Fanoušci si to zaslouží," dodal Heinz, jemuž byla před koncem roku vylepšena smlouva. Kouč Hašek i vedení klubu jsou s jeho službami spokojeni.

Závěr roku prožívá s nejbližšími tam, kde mu je nejlépe. "Na týden jsem se dostal domů na Moravu. Sobota před Štědrým dnem byla hodně hektická. Celých patnáct hodin jsem cestoval, takže jsem toho měl dost, ale ještě týž večer jsme doma nastrojili stromeček a já si pak šel odpočinout, abych byl na Štědrý den fit. Vánoce byly skvělé, ale čas hrozně utíká. Hned po Novém roce začínáme krátkou přípravu, pak hrajeme domácí pohár a po něm jedeme do Monaka, takže se tam uvidím s našimi kluky," říkal Heinz.

Reklama

Související témata: