Hlavní obsah

Jarošík bude trénovat fotbalové mistry Slovinska

Celje

Velký skok v trenérské kariéře! Bývalý český reprezentant a mistr ve čtyř zemích Jiří Jarošík povede fotbalisty NK Celje. Úřadující slovinský mistr o tom informoval na svém webu. Třiačtyřicetiletý Čech naposledy koučoval Ústí nad Labem, s nímž mu v druholigové tabulce patřilo po podzimní části třetí místo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jiří Jarošík (vlevo) ještě na lavičce Ružomberoku.

Článek

Celje je ve slovinské lize sedmé, proto se vedení klubu rozhodlo přivést místo Dušana Kosiče nového trenéra. Volba padla na Jarošíka, bývalého obránce či záložníka Sparty, Chelsea, CSKA Moskva nebo Celticu Glasgow, který získal mistrovský titul v Česku, Anglii, Rusku i Skotsku.

Klub na sítích při uvedení nového muže do funkce zdůrazňuje jeho zkušenosti z velkých klubů, včetně působení pod slavným koučem Josém Mourinhem.

V Celje Jarošík kdysi byl s českou reprezentací. Nové angažmá bere jako velký krok v kariéře.

"Celje má výborné mladé hráče, bývalý trenér s nimi odvedl skvělou práci a věřím, že mně se teď do týmu povede přinést i novou energii," uvedl Jarošík, který do Slovinska ke svému novému týmu vyrazí 5. ledna. S novými svěřenci by se měl poprvé spatřit o dva dny později. V té době by už měla být doladěna i podoba nového realizačního týmu.

Trenérskou kariéru zahájil Jarošík v juniorce pražské Sparty. Poté působil jako asistent Davida Holoubka v Liberci a v Ružomberku. Letos v červenci podepsal v rodném Ústí nad Labem poprvé smlouvu jako hlavní kouč.

Reklama