Hlavní obsah

Jun střelecky řádil a celý stadión skandoval jeho jméno. Ještě nepatřím do starého železa, ujišťuje

Vídeň

Utnul trápení a čekání na výhru! Fotbalový útočník Tomáš Jun v dresu Austrie Vídeň vstřelil dva góly do sítě Innsbrucku a po vítězství 2:1 mohl se spoluhráči slavit na jaře poprvé zisk tří bodů. „Byli jsme pod velkým tlakem,“ vyprávěl jednatřicetiletý borec, který má v sezóně na kontě čtyři góly v rakouské lize a jednu trefu v Lize mistrů.

Foto: Profimedia.cz

Útočník Austrie Vídeň Tomáš Jun.

Článek

Austria slavila první výhru na jaře, navíc po šesti zápasech. Ulevilo se všem v klubu?

Byl na nás tlak, situace byla hodně nepříjemná. Nedařilo se nám, měli jsme dva body ze tří zápasů. Nyní se snad vše obrátí k lepšímu, vítězstvím se určitě odrazíme k ataku na pozice pro evropské poháry.

V rakouské lize jste se naposledy střelecky prosadil v srpnu loňského roku. Co přispělo ke gólovému probuzení?

Po dlouhé době jsem hrál na pozici podhrotového útočníka. Vlastně po dvou letech, kdy jsem nastupoval na křídle. Měl jsem hodně balónů, byl dost ve hře, dostával se do náběhů. Pomohl mi taky příchod nového trenéra. Pod minulým jsem moc nehrál, nepomohl mi ani gól v Lize mistrů. Ale teď cítím důvěru. Ukázal jsem, že nepatřím do starého železa a ještě mohu za Austrii hrát.

První dva jarní zápasy jste nehrál vůbec, nyní jste se stal oslavovaným hrdinou diváků. Užil jste si zápas hodně?

Moc. Celý stadión skandoval moje jméno. Po čtyřech sezónách mě fanoušci mají rádi.

Děkovali vám spoluhráči hodně, že jste zařídil vítězství?

Trenér nám dal za odměnu dva dny volno, tak došlo na nějaké srandičky, kluci si mě dobírali. Za mnou na zápas dorazili z Prahy kamarádi, takže jsme v neděli zašli na oběd. Bylo to fajn.

Pod novým koučem Herbertem Gagerem jste odehráli druhý zápas. Přispěla rošáda k úspěchu?

Ano. Pod Bjelicou se nám nedařilo, nedokázal nás už připravit. Po změně přišla zase radost z fotbalu, všichni jsou mnohem víc uvolnění. Nemluvím jen za sebe, ale i za spoluhráče. Nikdo už nechodí na tréninky naštvaný.

Vážně byla situace tak zlá?

Byla neúnosná. Trenér začínal vymýšlet blbosti, na špatné výsledky reagoval špatně.

Jak vysoko míří Austria v této sezóně?

Obhajoba titulu je ztracená, Salcburk je na jiné úrovni. Ale chtěli bychom se protlačit na druhé místo, což není nereálné. Ztrácíme čtyři body. Každopádně úkol je být mezi třemi nejlepšími, abychom si zajistili místo v Evropské lize.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.