Hlavní obsah

Jurásek vs. Ronaldo. Slavil český bek, k dalšímu gólu chybělo málo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další povedený start má za sebou v dresu Benfiky David Jurásek. Dvaadvacetiletý český fotbalista naskočil i podruhé v základní jedenáctce, byl znovu hodně vidět. Navíc nechybělo moc a zapsal se znovu do střelecké listiny. Svým výkonem i tak pomohl k vítězství 4:1 nad saúdskoarabským celkem an-Nasr v sestavě s hvězdným Cristianem Ronaldem.

Foto: Profimedia.cz

Levý bek Benfiky Lisabon David Jurásek (vpravo) sleduje hlavičkujícího Cristiana Ronalda (druhy zprava).

Článek

Jurásek dostal důvěru opět na prvních 45 minut, podmanil si klasicky prostor u levé postranní čáry. Zatímco ve svém prvním utkání v dresu Orlů skóroval parádní ranou proti Basileji (3:1), teď k tomu měl blízko.

V 15. minutě nejprve našel přesnou přihrávkou v pokutovém území osamoceného Rafu Silvu, jenže ten z ideálního střeleckého prostoru minul bránu. Jurásek, jenž odešel do Portugalska z pražské Slavie za 14 milionů eur (334 milionů korun), zaujal i svými obrannými schopnostmi, velmi dobrou fyzickou kondicí a nápaditými přihrávkami.

Následně opět světu ukázal, jaký projektil umí jeho levačka vypustit. Několik metrů za vápnem se k němu dostal odražený balon. Rodák z Uherského Hradiště neváhal a napálil ho přesně mezi tři tyče. Jen skvělý zákrok gólmana Nawafa Alaqidiho znemožnil Juráskovi gólovou radost.

Tu mohl mít český bek i tak. Když v poločase šli s celou základní jedenáctkou dolů a přenechali místo spoluhráčům, vedla Benfika 3:1. Ve druhém dějství svůj triumf ještě jednou trefou potvrdila a vyhrála i svůj třetí přípravný zápas před novou sezonou.

Trochu jiné starosti má saúdskoarabský an-Nasr. Ten v posledních dvou kláních dostal celkem devět gólů, před pár schytal debakl 0:5 od Celty Vigo. Fanoušci hvěznému Ronaldovi připomínají kontroverzní výrok, ve kterém rázně zkritizoval evropský fotbal.

„Jsem si na 100 procent jistý, že se nevrátím do žádného evropského klubu. Dveře jsou zavřené. Odešel jsem do saúdské ligy a ukázal cestu dalším hráčům, kteří sem teď přicházejí. Evropský fotbal hodně ztratil na kvalitě. Jediná liga, která má pro mě velkou kvalitu a je na vyšší úrovni než všechny ostatní, je Premier League," konstatoval muž, jenž si během kariéry zahrál hned dvakrát za Manchester United. Poprvé zářil, podruhé už to slavné nebylo a s klubem se nerozešel v dobrém.

Začátek Fantasy ligy se blíží

V sobotu startuje Fortuna liga! Už máte svůj tým? Vytvořte si ho a hrajte zdarma o zajímavé ceny na Sport.cz.

„Španělská liga nemá tak velkou kvalitu. portugalská liga je dobrá, ale mezi TOP ligy nepatří. Německá liga myslím také hodně ztratila na lesku. Jsem si jistý, že už v Evropě hrát nebudu. Chci hrát v Saúdské Arábii," překvapil Ronaldo. Jeho tým Al-Nassr přitom v minulé sezoně nezískal titul v Saudi Pro League, což bylo pro Portugalce velkým zklamáním.

Foto: archiv Martina Kroba

David Jurásek (v červeném dresu) se svým agentem Martinem Krobem.

Reklama